Firea n-are timp de conflicte cu Dragnea: spune că e prea ocupată cu deszăpezirea ”exemplară”

Dora Vulcan | 02.03.2018

Gabriela Firea infirmă speculațiile potrivit cărora ar plănui un tandem cu Ecaterina Andronescu pentru a-l înlătura pe Liviu Dragnea de la conducerea PSD. Ea spune că n-are timp de revoluții în partid, pentru că e foarte ocupată cu deszăpezirea, care i-a ieșit „exemplar”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Firea a confirmat că îi sunt familiare informațiile date în presă pe surse și a profitat de ocazie pentru a-i sancționa pe colegii care nu au curajul să spună aceste lucruri în forurile de partid: 

 

„Am auzit și eu mai multe informații în presă și m-a dezamăgit faptul că poate există unii colegi care nu au curajul să spună anumite lucruri în cadrul BPN-ului sau CEx-ului și le transmit pe surse presei. Eu cred că dacă avem ceva de spus trebuie să ne asumăm, chiar și aspecte neplăcute, chiar și lucruri care poate dor pentru moment și să le spunem în foruri statutare. Faptul că transmitem unii dintre noi prin intermediul surselor din presă nu cred că este corect, colegial sau statutar. Eu întotdeauna, când am avut ceva de afirmat, am făcut-o public - cu numele și prenumele , nu pe surse - și în forurile statutare”, a declarat președinta organizației PSD București, citată de Digi 24. 

 

 

„Am văzut, de asemenea, că se induce ideea că eu și dna. Andronescu am porni un război împotriva dlui președinte (Dragnea). Nu mă ocup cu așa ceva, după cum știți, toată săptămâna m-am ocupat cu deszăpezirea și cred că și cei mai activi critici ai mei au recunoscut că s-a făcut o deszăpezire exemplară”, s-a autogratulat Gabriela Firea.

 

 

„Chiar cei care ieri plângeau pe umerii celor care protestează în Piața Victoriei că nu vor mai avea unde să protesteze pentru că este acolo un morman  mare de zăpadă, azi au avut surpriza că nu mai este nici pic de zăpadă în Piața Victoriei și că mașinile de topit zăpada achiziționate de Primăria Capitalei și-au făcut treaba azi-noapte, trei astfel de utilaje, și au topit toată zăpada, așa că eu mă ocup cu acest lucru și nu cu revoluțiile în partid”, a punctat Gabriela Firea, fără a-i face uitați pe protestatarii din Piața Victoriei cu care duce un război surd. 

 

Firea admite candidatura sa dacă ”doamnele” din PSD o vor recomanda. 

 

„Dacă voi candida? Dacă colegele mele de la organizația pentru femei - pentru că noi, așa cum știți, doamnele, sunt de obicei recomandate de organizația de femei și intră pe norma internă de partid în Biroul Permanent Național - dacă mă vor recomanda, le voi mulțumi, mă voi simți onorată și voi candida. Pentru un post de vicepreședinte al PSD”, a precizat Firea.

 

 

Firea ar fi, însă, dispusă să primească o funcție de conducere în partid doar pentru ca ”vocea Bucureștiului” să se facă auzită în PSD. 

 

 

 „Mi-aș dori nu atât pentru funcția în sine, pentru că oricum cea mai mare activitate a mea este la Primăria Capitalei, ci pentru faptul că ar fi normal ca Bucureștiul să aibă și un reprezentant politic în BPN. Avem foarte multe probleme și cred că vocea Bucureștiului trebuie să se facă auzită și într-un for atât de important al unui partid care este la guvernare. Deci, din acest punct de vedere, da”, a spus Firea.

 

 

Firea a respins posibilitatea de a candida la președinția României:

 

 

„Nu! Chiar nu! Îmi doresc foarte mult să-mi duc la bun sfârșit toate proiectele de la Primăria Capitalei, sunt multe, complexe, ele nu pot să se rezolve peste noapte, pentru că avem... nu vreau să pronunț cuvântul moștenire, dar am preluat cu toții  o problemă a infrastructurii în Capitală și Bucureștiul s-a dezvoltat destul de haotic, iar preocuparea mea principală este la Primăria Capitalei și mă bucur că cei mai mulți bucureșteni apreciază ceea ce facem și simt că suntem pe drumul cel bun!”, a declarat primarul general al Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22