Eugen Teodorovici: Categoric nu se desființează Pilonul II și nu se pierd banii

Redactie | 03.03.2018

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, reafirmă că Pilonul II de pensii nu se va desființa, dar că va deveni doar o opțiune pentru cine dorește să contribuie la un fond de pensii administrat privat.

Pe aceeași temă

 

„Sigur nu se naționalizează, nu se desființează Pilonul II de pensii. Este, cum este și normal să fie și ar trebui să fie, o opțiune pentru fiecare contribuabil. Este normal să fie aşa. În momentul acela intervine şi concurenţa„ a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

 

Fără să ofere detalii concrete despre cum s-ar putea ca cei care doresc să renunțe la Pilonul II să se transfere la Pilonul I, ministrul de Finanțe a spus „categoric nu se desființează Pilonul II și nu se pierd bani. Se poate găsi un mecanism de transfer, depinde.”

 

Se asemenea, Teodorovici a spus că „Trebuie să avem, cum avem la Pilonul II acea informare lunară cu cât am contribuit şi cât avem de primit, la fel şi la Pilonul I.”

 

Discuțiile privind viitorul Pilonului II – pensii private obligatorii – au pornit de la declarațiile Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, care a susținut în fața unui grup de simpatizanți pensionari ai PSD că privaţii nu vor mări pensiile, pe când statul o va face. Ministrul a amintit că PSD le-a crescut pensiile, pe când Băsescu le-a tăiat.

 

"În 2008 s-a dat posibilitatea celor mai tineri să opteze pentru Pilonul I sau II. Eu vă spun punctul meu de vedere: nu este foarte bine ce s-a întâmplat! Eu am optat doar pentru pilonul I de pensii şi cred că e cel mai bun lucru. Întotdeauna Statul va veni să completeze pensiile pe când în momentul în care discuţi cu nişte privaţi, situaţia se pune altfel!", a declarat ministrul Muncii la o reuniune cu pensionarii la sediul Institutului Național de Statistică.

 

Prima dată această idee a fost prezentată public anul trecut de către fost ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, potrivit căruia Pilonul II de pensii va dispărea până la sfârșitul lui 2017, urmând să rămână doar Pilonul I şi III (Pilonul de pensii private facultative).  

 

Lia Olguța Vasilescu nu a uitat să le specifice pensionarilor că doar PSD le mărește pensiile în timp ce Băsescu le-a tăiat. Iar PSD se bazează pe voturile vârstnicilor, care reprezintă o pondere semnificativă a electoratului care preferă cei trei trandafiri.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22