Mohammad Munaf acuză ... procurorul că l-ar fi terorizat ca să dea declarații false

Redactia | 03.03.2018

A venit rândul lui Mohammad Munaf, irakiano-americanul, care ispășește o pedeapsă de 10 ani pentru răpirea celor trei jurnaliști în Irak, să se declare complet nevinovat, terorizat de procurori și șantajat de către politicienii români care ar fi înscenat mascarada cu răpirea.

Pe aceeași temă

 

„Mă simt terminat psihic, sănătatea, sub zero. Nimic nu mă mai ţine în viaţă, am pierdut totul. Eu am venit în România în anii '80, am făcut facultatea de construcţii, am fost un băiat foarte cuminte nu am avut nici o problemă. Nu am vrut să mă întorc în Irak era război cu Iranul. Am reuşit să plec în America chiar înainte de Revoluţie, în 1989. În '94-'95 m-am întors în România şi am început nişte afaceri de la zero. Omar Hayssam a fost colegul meu de facultate în anii '82 şi am rămas prieteni foarte buni. Eu îl consider şi acum prieten. Îl consider fratele meu”, a povestit Mohammad Munaf, pentru România TV.

 

Munaf a vorbit şi despre punerea sa sub acuzare pentru că ar fi orchestrat răpirea jurnaliştilor în Irak. El îl acuză pe procurorul Ciprian Nastasiu că l-a ameninţat să mintă în declaraţia sa.

 

„Ne-am dus către aeroport, cu oprire la sediul ambasadei. Acolo m-a oprit FBI-ul şi mi-au zis «Munaf, noi te ţinem la noi că românii vor să te acuze». După aproape o săptămână mă trezesc într-o sală, văd oameni de la ambasada română, pe care îi cunoşteam şi încă trei persoane. Doi bărbaţi şi o fată. Zice «eu sunt procurorul Ciprian Nastasiu». A stat 3-4 zile cu mine în puşcărie. A venit cu nişte întrebări (...) Cu cine te-ai întâlnit? Cu cine ai fost? El se referea mai mult la oameni care zicea Hayssam că se întâlnea cu ei. I-am zis Cristi Borcea a fost şi el. Ştiu unde e sediul lui. «Să spui că nu..Să nu spui că a fost cu voi la masă»", a declarat Munaf.

 

"Mi-a zis „Tu ştii că tu ai fost un ofiţer de servicii şi dacă noi spunem americanilor că avem datele tale când ai fost în ‘80”, „Nu am fost, eu am fugit”, „Nu, noi ştim”. Mi-a zis „Tu ştii că avem poză când ascundeai lingouri de aur şi Kalashnikov într-un cimitir din România?”. I-am zis „Nu am fost în cimitir, decât o dată, în 87, când a murit mătuşa nevestei mele”.", a completat Mohammad Munaf. Acesta susţine că tot procurorul i-ar fi cerut să implice în anchetă nume grele din PSD, precum Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc sau Ion Iliescu

 

Munaf a avut însă acuzaţii dure şi la adresa lui Traian Băsescu, preşedintele României la acea vreme.

 

"De la cel mai mare nivel care a fost. Domnul Profesor...Traian Băsescu. Nu a comandat dânsul, dar ştia perfect că e teatru, că nu am făcut noi. El a avut duşmănie cu Omar Hayssam.", a conchis acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22