Plouă cu rezoluții ale organizațiilor județene PSD pentru susținerea lui Liviu Dragnea

Redactia | 04.03.2018

Înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD, în care se va stabili dacă vor fi, sau nu, organizate alegeri pentru funcțiile de conducere din partid, peste 10 organizații județene au adoptat deja rezoluții pentru reconfirmarea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte.

Pe aceeași temă

 

Miza Congresului PSD din 10 martie este încă neclară, analiștii politici spunând că este posibil ca nici să nu fie organizate alegeri pentru alte funcții din partid, totul gravitând în jurul reconfirmării lui Dragnea ca lider. Totuși la acest Congres se vor face schimbări şi la Statutul PSD, însă aceasta nu explică graba cu care a fost convocat. Cu toate acestea, în partid există o dispută intensă pentru funcția de președinte executiv, după ce Nicolae Bădălău a căzut în dizgrația liderului suprem.

 

Cea de a doua poziție în partid este dorită atât de Marian Oprișan, influentul lider și președintele CJ Vrancea, cât și de Ecaterina Andronescu. Ambii nu fac parte din cercul intim ai apropiaților lui Dragnea, ceea ce s-ar putea să nu-i califice pentru o asemenea funcție.

 

Dar miza Congresului ar putea fi și ca Dragnea să scape de vicepreşedinţii de partid care nu îi mai sunt loiali. Potrivit unor surse din partid, printre cei căzuţi în dizgraţie se numără Nicolae Bănicioiu şi Ionuţ Vulpescu, foşti miniştri în guvernarea Ponta, care au rămas foarte apropiaţi de fostul premier, aflat acum în război deschis cu Liviu Dragnea.

 

Un alt vicepreşedinte care va fi trecut pe linie moartă în partid este Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament, și pe care Liviu Dragnea îl suspectează că s-a apropiat prea mult de serviciile de informaţii. Și bineînțeles și Mihai Tudose, care a intrat în conflict deschis cu Dragnea înainte de a demisiona din funcția de prim-ministru.

 

Un anunț surpriză a venit însă de la organizația PSD Dolj, care l-a propus Marian Neacșu pentru funcția de președinte executiv al partidului, relatează Știripesurse.ro. Ar fi o premieră pentru PSD, care în afară de Liviu Dragnea, ar avea și numărul doi din partid un condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare în baza săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, angajându-și ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Marian Neacșu este un apropiat al lui Liviu Dragnea, iar alegerea lui ca președinte executiv i-ar conferi liderului suprem un control absolut asupra partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22