Pleșoianu amenință că o să-l reclame pe Timmermans pentru implicarea sa în politica internă

Redactia | 04.03.2018

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, îl atacă în spiritul caracteristic pe numărul doi al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre care afirmă că a încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene în timpul vizitei în România, fapt pentru care este obligat să sesizeze oficial instituția europeană.

Pe aceeași temă

 

„Domnule Timmermans, aveți habar despre ce se mai întâmplă prin Europa sau doar aveți impresia că vă vom permite să tratați România ca pe o anexă unde se face ce doriți dumneavoastră și nu ce spun legile și Constituția!??”îl interpelează deputatul PSD pe Timmermans.

 

Pleșoianu invocă decizia ministrului de Justiție din Germania, care în 2015 l-a demis pe procurorul general care-l acuzase de „atac intolerabil la adresa independenței justiției”. Faptul că instituțiile europene nu au intervenit atunci, pentru că Germania este un stat important al UE este intolerabil ca în România, Timmermans, să declare: „Eu nu cred că Ministerul Justiţiei ar trebui să facă acest lucru sau vreun alt politician, pentru că, până la urmă, puterile în stat trebuie separate aşa cum este peste tot. (...) Aşa cum am spus deja şi interlocutorilor mei din Parlament, premierului şi ministrului Justiţiei, eu cred cu fermitate că această poliţie a magistraturii ar trebui să fie făcută de magistraţi”, a scris Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22