Orban, după achitare: Mi s-a facut dreptate, încrederea mea în justiție s-a dovedit corectă

Redactia | 05.03.2018

În prima declarație după decizia de achitare dată de Înalta Curte de Casație și Justiție Ludovic Orban a spus că se considerat întărit și mai motivat să construiască PNL ca alternativă pentru România.

Pe aceeași temă

 

„Nu mi-a fost ușor. Ultimii doi ani de zile au reprezentat o grea încercare, atât pentru mine, cât și pentru familia mea. A fost o încercare grea pentru prietenii mei și colegii mei de partid. În toată această perioadă, nu am făcut altceva decât să-mi susțin în fața procurorului, în primă fază, apoi în instanță nevinovăția să spun că nu am comis nicio faptă, nicio lege.

 

„După cum bine știți, din momentul în care s-a început urmărirea mea penală am renunțat la toate funcțiile de partid, nu am mai candidat la Primărie, nici în Parlament. Așa mi s-a părut normal, firesc și corect pentru orice democrație în care există domnia legii. Nimeni nu este mai presus de lege și pentru a fi judecat ca orice om obișnuit. Nu am atacat DNA, sistemul de justiției, nu m-ați văzut cu bodyguarzi la Înalta Curte, nu am protestat”, a spus Orban

 

„Nimeni nu e mai presus de lege. Am fost judecat ca orice om normal. Nu am instrumentat nicio campanie de presă împotriva justiţiei. Mi s-a făcut dreptate. Aşa cum mie mi s-a făcut dreptate, oricărui cetăţean român i se poate face dreptate. Am ieşit întărit, sunt şi mai motivat să contruiesc PNL”, a declarat apoi Orban. “Oamenii politici să nu intre cu bocancii în activitatea puterii judecătoreşti”.

 

Un complet de 5 judecători a respins apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare dată anterior de către un alt complet de la Instanţa supremă.

 

“Nu oamenii politici trebuie să analizeze activitatea instituţiilor din justiţie, ci instituţiile abilitate” a concluzionat liderul PNL.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22