Replica fostei sale colege din PE, Ana Gomes: Dăncilă, femeia de paie a lui Dragnea

Dora Vulcan | 06.03.2018

Fosta colegă din Parlamentul European a actualului premier, eurodeputata socialistă Ana Gomes, pe care neconflictuala Dăncilă a acuzat-o că are legături cu Soros şi că propria ţară a vrut să-i ridice imunitatea, a revenit într-o replică extrem de dură la adresa premierului român.

Pe aceeași temă

 

 

Prezentată încă de la învestirea în funcția de premier de mentorul ei politic Liviu Dragnea ca o prezență agreabilă și o persoană eminamente neconflictuală, Viorica Dăncilă a reușit să aprindă scânteia unui conflict cu europarlamentarul socialist Ana Gomes care nu pare să se mai termine.  

 

Ana Gomes a revenit și marți, într-un interviu acordat Digi 24, în care a spus despre Dăncilă că nu este altceva decât omul de paie al liderului PSD care controlează guvernul prin interpuși.

 

 Ana Gomes, eurodeputată socialistă (Portugalia): În primul rând, daţi-mi voie să vă spun că mă bucur că prim-ministrul Dăncilă are ceva de zis - în sfârşit zice ceva! În anii în care a fost aici, în Parlamentul European, nu am auzit-o să spună ceva, să vorbească despre ceva. Ce a spus despre mine e, în primul rând, factual incorect, mai ales ce a spus, despre cum ar fi încercat ţara mea să-mi ridice imunitatea. Nu a fost aşa! (...) E o percepţie că Liviu Dragnea e cel care conduce şi partidul, şi Guvernul. Oricând are o confruntare cu premierii, cum s-a întâmplat cu Victor Ponta şi cu ultimii premieri, scapă de ei şi-i înlocuieşte cu oameni de paie - în cazul de faţă, femei de paie. După cum v-am spus, nu reuşesc să văd ce contribuţie a avut doamna Dăncilă când a făcut parte din Parlamentul European.

 

 

Jurnalist Digi24: Ei bine, nouă ni s-a spus că a avut mare succes la Bruxelles.

 

Ana Gomes: Serios?

 

Jurnalist Digi24: Da.

 

Ana Gomes: Bine! (râde, n.red.)

 

 

 

 Disputa dintre cele doua a inceput imediat dupa anuntul lui Tudorel Toader de a cere revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA. Europarlamentarul socialist Ana Gomes a reactionat atunci dur la anuntul ministrului Justitiei, precizand ca Guvernul Romaniei a incercat sa-i dezinformeze pe oficialii de la Bruxelles, inclusiv prin trimisii sai in Parlamentul European, insa demersurile lor nu au avut succes, iar acum toata lumea si-a dat seama despre ce este vorba cu adevarat: un pretext pentru a bloca lupta anticoruptie. In replica, Viorica Dancila i-a pictat un portret deloc flatant Anei Gomes, spunand ca aceasta este membra a fundatiei Fundatiei Friends of Europe patronate de George Soros, asa ca "nu e chiar in necunostinta de cauza a ceea ce vrea sa induca in Romania", scrie ziare.com. 

 

 

 

interviul integral acordat de europarlamentarul Ana Gomes și ce spune ea despre Liviu Dragnea, care ar conduce România din umbră dar și despre ce a adăugat Gomes despre Dăncilă, în interviul care va fi transmis integral la ora 21.00 de Digi 24. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22