La MAE s-a citit alt raport de țară și cu ochelari cu o puternică tentă de roz

Redactia | 07.03.2018

Ministerul Afacerilor Externe spune optimist că „România a fost încadrată de CE în categoria statelor membre fără dezechilibre macroeconomice” fără a aminti că scrie și că „creșterea economică puternică a României riscă să creeze condițiile unei aterizări dure”.

Pe aceeași temă

 

Publicarea raportului de țară pentru România reprezintă o ocazie pentru ca MAE să anunțe triumfalist că „Raportul de țară 2018 confirmă avansul înregistrat anul trecut de economia României, tendința de consolidare a investițiilor publice și îmbunătățirea potențialului de creștere și a condițiilor de pe piața muncii”

 

De asemenea, „referitor la atingerea obiectivelor naționale ale Strategiei „Europa 2020“, conform Raportului, România înregistrează performanțe bune în ceea ce privește rata de ocupare a forței de muncă, emisiile de gaze cu efect de seră, energia din resurse regenerabile și învățământul terțiar, acești indicatori fiind pe o traiectorie care permite atingerea țintelor stabilite. De asemenea, obiectivul național privind reducerea populației expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială a fost deja atins”, scrie MAE.

 

Potrivit raportului Comisiei Europene, „în absența reformelor structurale și a consolidării fiscale, creșterea economică puternică a României riscă să creeze condițiile unei aterizări dure”, iar „boomul economic actual a fost determinat, în principal, de consum, în timp ce investițiile au rămas scăzute. Creșterea economică puternică reprezintă o oportunitate de a reconstrui rezerve fiscale și de a pregăti economia pentru momente mai slabe”.

 

Ministerul Afacerilor Externe spune că, în calitatea sa de coordonator național privind Strategia „Europa 2020“, va analiza împreună cu instituțiile naționale responsabile toate aspectele semnalate de Comisia Europeană în Raportul de țară, în vederea identificării măsurilor adecvate de răspuns, în deplină concordanță cu programul de guvernare, care vor fi cuprinse în Programul Național de Reformă 2018.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22