Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Întâlnire istorică Trump-Jong-un. Miza: reducerea înarmării nucleare. Seulul, favorabil
Dora Vulcan - - - -
2018-03-09
International
0

Donald Trump a acceptat invitatia din partea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a organiza o intalnire fara precedent pentru a discuta despre viitorul programului nuclear. Seulul, nu doar că este favorabil dar a intermediat transmiterea invitatiei lui Jong-un către liderul american.

 

 

 Inalti functionari sud-coreeni au aparut in fata Casei Albe pentru a face anuntul si au transmis invitatia pe care Kim Jong-un i-o face lui Trump. Casa Alba a confirmat ca presedintele SUA este pregatit sa-l intalneasca pe Kim "pana in luna mai", la un moment exact si intr-o locatie care trebuie stabilita, scrie Hotnews care citează The Guardian. 

 

Daca aceasta intalnire va avea loc, va fi prima dintre liderii celor doua tari. 

 

Bill Clinton a fost aproape de o intalnire cu tatal actualului lider nord-coreean, Kim Jong-il, in anul 2000, insa aceasta nu a mai avut loc.

 

Oficialii de la Casa Alba au subliniat ca SUA nu va relaxa regimul strict de sanctiuni impotriva Coreei de Nord inainte ca tara sa inceapa dezarmarea. 

 

Spre deosebire de administratiile anterioare, Trump "nu este pregatit sa recompenseze Coreea de Nord in schimbul discutiilor", a declarat un oficial de la Casa Alba.

 

Trump a confirmat si el intalnirea printr-o postare pe Twitter, in care a specificat ca sanctiunile SUA impotriva Coreii de Nord vor ramane in vigoare pana cand se va ajunge la o intelegere privind programul de inarmare nucleara.

 

 

 

 Presedintele Coreei de Sud considera ca o intalnire intre Donald Trump si Kim Jong-un ar putea duce la renuntarea la programul de inarmare nucleara a Coreei de Nord

 

 

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, considera ca o intalnire intre liderul american si omologul sau nord-coreean ar putea duce la renuntarea la programul de inarmare nucleara a Coreii de Nord, informeaza Reuters.

 

Kim Jong-un a spus, intr-o discutie cu seful Biroului pentru Securitate Nationala din Coreea de Sud, Chung Eui-yong, ca in urma unei intalniri cu Donald Trump s-ar putea obtine rezultate importante. 

 

Chung a avut o intalnire oficiala cu Kim Jong-un la Phenian la inceputul acestei saptamani. Donald Trump a acceptat invitatia liderului din Coreea de Nord, dupa ce Chung i-a prezentat personal invitatia.

 

 

TAGS : sua coreea de nord coreea de sud donald trump jong-un intalnire istorica inarmare nucleara phenian seul favorabil
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1797
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22