Cerere de abținere a judecătorului din procesul de corupție al lui Daniel Dragomir

Dora Vulcan | 09.03.2018

Cererea de abținere a judecătorului Florin Purigiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, în apelul apelului fostului locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, judecat pentru mai multe fapte de coruptie a fost acceptată

Pe aceeași temă

 

 

"In majoritate, in baza art. 6 paragraful 1 din Conventia Europe a Drepturilor Omului, art. 68 alin. 2 si 5 Cod de procedura penala rap. la art. 64 alin.1 litera f Cod de procedura penala, admite cererea de abtinere formulata de judecatorul Purigiu Florin de la solutionarea cauzei nr. 2283/3/2015. In temeiul art. 275 alin. 3 Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 07.03.2018. Cu opinie separata a judecatorului Grecu Ruxandra in sensul respingerii declaratiei de abtinere ca neintemeiata", se arată în minuta Curtii de Apel Bucuresti.

 

 Magistratul a facut aceasta cerere dupa aproape 10 termene de judecata, scrie ziare.com. Dosarul este in faza de apel si era judecat de un complet format din Florin Purigiu si Ciprian Alexandru Ghita. Cercetarea judecatoareasca era aproape de final, iar in aceasta faza a procesului au fost audiati aproape toti martorii. Pe 9 martie era stabilit termen pentru audierea ultimilor doi.

 

Pe 7 martie 2018, un complet de divergenta a admis cererea de abtinere formulata de Florin Purigiu. Motivele pentru care magistratul a facut cerere de abtinere nu sunt publice, iar acest tip de proces se judeca in sedinta secreta.

 

Concret, initial a fost un complet de doi judecatori care a analizat abtinerea magistratului. Cei doi au avut pareri contrare privind motivele de abtinere. Atunci a fost chemat un al treilea judecator care a inclinat balanta in favoarea abtinerii.

 

 Urmatorul termen din procesul lui Daniel Dragomir a fost stabilit pe 13 martie, cand noul complet, format din Ciprian Ghita si un alt magistrat care urmeaza sa fie numit, vor discuta detaliile despre o comisie rogatorie care trebuie facuta in dosar, privind audierea unor martori in strainatate.

 

Judecatorii Florin Purigiu si Ciprian Alexandru Ghita aveau pe rol apelurile facute de DNA, Daniel Dragomir si sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir. Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

 

În prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22