Sub pretextul apărării suveranității României, Dragnea amenință cu o lege antidefăimare

Dora Vulcan | 10.03.2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege.

Pe aceeași temă

 

 

 ” România este un stat suveran, aşa scrie în Constituţie. Să nu uităm asta. Atunci când oameni politici, şefi de instituţii, voci cunoscute ale societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, (...) în aceste situaţii pierdem suveranitate, independenţă, demnitate, respect şi nu câştigăm nimic. Defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje”, a afirmat Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD.

 

Liderul PSD a susţinut că „atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa românilor şi trebuie să înceteze”.

 

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că PSD va apăra suveranitatea ţării, inclusiv prin lege: ”Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă internă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament”, a spus Dragnea, citat de Digi 24.ro.

 

” Atunci când şefi de instituţii îşi trădează ţara prin acţiuni antiromâneşti, pierdem suveranitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb. Defăimarea propriei ţări prin minciună este o faptă foarte gravă, care expune România la multe lucruri. Atacul asupra propriei ţări este o insultă asupra tuturor românilor. Suveranitatea este mai preţioasă decât orice luptă pentru putere, decât orice interes local, şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute si votate în Parlament.

 

Cu un respect profund îndatorat faţă de statele occidentate, care au contribuit şi contribuie la dezvoltarea noastră, afirm să desenul suveranităţii noastre naţionale trebuie făcut în România şi nu în afara ţării. Noi, ca naţie vom fi respectaţi dacă nu vom confunda bunele relaţii cu servilismul. Şi nu vreau să facem asta", a afirmat preşedintele PSD, citat de stiripesurse.ro. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22