Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Amenințările lui Dragnea către procurori, președinte și servicii: vor fi schimbări majore
Dora Vulcan - - - -
2018-03-10
Actualitate Interna
4

Dragnea a anunțat în discursul său la congresul de sâmbătă al PSD că va continua procesul de modificare a legilor justiției, dar va schimba și legile de funcționare ale serviciilor secrete. El a lansat un avertisment pentru procurori, dar și pentru președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

”Vom lucra la recuperarea esenței democratice a țării. Ani la rând Constituția a fost încălcată, supravegherea cetățenilor acestor țări prin instituții de forță care nu au acest drept, mecanismele de control trebuie revizuite pentru instituțiile de forță. S-a văzut modul ilegal și ilegitim cum acestea s-au substituit celor democratice. Statul paralel a infiltrat și în politică, și în presă, încă nu mai știi care voce e adevărată sau falsă. Dezbaterea pe legile justiției și pe modificarea Codului Penal a ajuns la acest nivel tocmai din aceste cauze. Această dezbatere își va continua cursul, va fi duspă până la capăt. E un pas de modernizare a societății și vom mere înainte. Vom parcurge toate etapele constituționale. Reforma justiției va continua după un calendar strict, respectând experiența europeană.

 

În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul – şi sunt convins că va fi cazul –, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor

 

Trebuie să vrem şi să ne propunem ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi fără motiv. Atunci când spunem stat de drept să spunem domnia legi, pentru că asta înseamnă the rule of law. Domnia legii, nu domnia unei instituţii. Trebuie să avem siguranţa că nu vom fi luaţi în râs de un alt portocală. Atingerea acestor obiective e mai importantă decât orice proiect politic, nu trebuie folosite personal”, a declarat Liviu Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

TAGS : psd congres extraordinar dragnea amenintari presedinte procurori servicii schimbari majore
Comentarii
Vae victis 2018-03-11
Aprobarea tacita a autoritatilor reprezinta o dovada a existentei Romaniei paralele.
Cetatean european 2018-03-10
Liviu Dragnea: "Statul paralel s-a infiltrat și în politică, și în presă, încat nu mai știi care voce e adevărată sau falsă".
Cata dreptate are d-l Dragnea.
Acest lucru este valabil atat pentru domnii Dragnea si Tariceanu, cat si pentru posturile Antena3 si Romania TV.
Mircea Popescu 2018-03-10
PANA VA COBORA IARASI CEAUSESCU DIN TAB SE VA DUCE VIATA CELOR CARE AU RAMAS IN ROMANIA.
SLUGILE LUI DAINUIE.
Isoscel 2018-03-10
Opriti-l pe Arturo Ui !
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
10377
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22