Amenințările lui Dragnea către procurori, președinte și servicii: vor fi schimbări majore

Dora Vulcan | 10.03.2018

Dragnea a anunțat în discursul său la congresul de sâmbătă al PSD că va continua procesul de modificare a legilor justiției, dar va schimba și legile de funcționare ale serviciilor secrete. El a lansat un avertisment pentru procurori, dar și pentru președintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Vom lucra la recuperarea esenței democratice a țării. Ani la rând Constituția a fost încălcată, supravegherea cetățenilor acestor țări prin instituții de forță care nu au acest drept, mecanismele de control trebuie revizuite pentru instituțiile de forță. S-a văzut modul ilegal și ilegitim cum acestea s-au substituit celor democratice. Statul paralel a infiltrat și în politică, și în presă, încă nu mai știi care voce e adevărată sau falsă. Dezbaterea pe legile justiției și pe modificarea Codului Penal a ajuns la acest nivel tocmai din aceste cauze. Această dezbatere își va continua cursul, va fi duspă până la capăt. E un pas de modernizare a societății și vom mere înainte. Vom parcurge toate etapele constituționale. Reforma justiției va continua după un calendar strict, respectând experiența europeană.

 

În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul – şi sunt convins că va fi cazul –, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor

 

Trebuie să vrem şi să ne propunem ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi fără motiv. Atunci când spunem stat de drept să spunem domnia legi, pentru că asta înseamnă the rule of law. Domnia legii, nu domnia unei instituţii. Trebuie să avem siguranţa că nu vom fi luaţi în râs de un alt portocală. Atingerea acestor obiective e mai importantă decât orice proiect politic, nu trebuie folosite personal”, a declarat Liviu Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22