Cărtărescu, despre congresul PSD: Înapoi la regimul comunist. O țară europeană sună stingerea

Dora Vulcan | 10.03.2018

Reset la o națiune întreagă. Înapoi la regimul comunist, la congresele de la Sala Palatului și la clanul Ceaușescu. În încă o țară europeană sună stingerea, a scris Mircea Cărtărescu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeași temă

 

 

 

Postarea scriitorului Mircea Cărtărescu a fost făcută după spectacolul de imagine pe care liderul PSD Liviu Dragnea și l-a oferit sâmbătă, pe scena Sălii Palatului, unde a avut loc congresul extraordinar PSD. Un simulacru, dacă e să le dăm crezare Ecaterinei Andronescu și lui Nicolae Bădicioiu, care și-au retras candidatura la funcția de președinte executiv, loc rezervat protejatei lui Dragnea, Viorica Dăncilă, premier al României. 

 

Mai mult, însuși liderul PSD Liviu Dragnea și-a oferit un simulacru de reconfirmare a sa în funcția de președinte, dar nu prin vot ci prin subterfugii specifice PR-ului de vedetă, prin interogarea sălii, ca un star rock.

 

În acest timp, în stradă, Jandarmeria a dislocat forțe uriașe, supradimensionate cu mult față de numărul protestatarilor și a interzis accesul în zona de protest atunci când numărul protestatarilor a început să crească. Mai mult, înainte de începerea congresului au fost ridicați cu duba trei protestatari. iar jandarmeria era pregătită să intervină cu tunurile cu apă, așa cum, cu nostalgie a recunoscut și Claudiu Manda, șeful comsiei SRI, că ar fi fost oportun să se facă, invocând un fals model german. 

 

Postului Realitatea TV i s-a interzis instalarea unui studio de transmisiuni în imensitatea Sălii Palatului, pe motiv că nu mai există spațiu, jurnaliștii postului făcând pe parcursul întregii zile transmisiuni și interviuri cu invitații, zgribuliți, direct din stradă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22