Orban, către colegi: Gata cu blaturile! Fiecare șef de organizație, cu parul în PSD!

Dora Vulcan | 11.03.2018

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor pe care-i conduce, în consiliul național întrunit duminică, să se trezească și să termine cu "blaturile" iar de acum încolo fiecare șef de organizație ”să dea cu parul” în liderii PSD pentru că alegerile nu vot putea fi câștigate numai cu mesaje lansate de la nivel național.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului (...) nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care munceste sa bata pasul pe loc din cauza ca 25% din partid nu munceste (...) . Nu mai vreau sa se faca opozitie numai la nivel national sau unii lideri judeteni sa faca opozitie, dar numai cu mesaje legate de palierul national. Vreau sa vad fiecare lider judetean cum da cu parul in presedintele Consiliului Judetean PSD, in primarul PSD, in prefectul PSD, in toti sefii de deconcentrate. Cine nu are puterea sa abandoneze de acum, sa-l lase pe altul mai puternic si mai curajos. (...)  Nu-mi doresc sa iau nicio masura de sanctionare a nimanui, dar nici nu pot sa accept ca unii sa demita pe nepusa masa primari de municipii aflati in functie. Ce alt serviciu mai mare poti sa-i faci PSD intr-un municipiu decat sa-l demiti din functia de presedinte al organizatiei municipale pe primarul PNL? Sa terminam cu astfel de prostii si cu astfel de decizii care sunt luate fara nicio noima. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luati ca un avertisment, dar voi lua masurile care se impun pentru a avea garantia ca PNL va castiga alegerile", a spus liderul PNL Ludovic Orban. 

 

 

"Trebuie sa lasam deoparte agendele personale. Cea mai buna modalitate ca obiectivul tau de cariera sa fie realizat este sa fii intr-un partid puternic, care castiga alegerile. Trebuie sa puna toti osul la treaba, nu numai unii sa duca greul bataliei, in timp ce altii stau binisor si se uita, asteptand eventual sa-si rupa gatul cei care se bat pentru partid (...) Mi-as fi dorit foarte mult ca batalia intre noi si PSD sa se castige printr-un duel intre mine si Dragnea, numai ca Dragnea fuge, normal. Niciodata nu o sa accepte sa intre intr-o batalie si intr-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindca el se simte bine acolo, in spatele gardurilor, in spatele cordoanelor de jandarmi, cu o multime de indivizi care il aduleaza numai pentru ceea ce le ofera. Batalia cu PSD nu se va castiga asa. Se va castiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezita si ridicata la lupta. (...) Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului", a mai spus Orban.

 

 

***

 

Consiliul Național PNL: vot pentru susținerea lui Iohannis-președinte și a lui Orban-premier

 

Consiliul Naţional al PNL a votat duminică susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier în eventualitatea în care liberalii vor câştiga alegerile parlamentare ca să-și poată desemna unul.  

 

 Tandemul Iohannis - președinte, Orban - premier a fost validat de Consiliiul Național. 

 

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru iar Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte al României pentru alegerile din 2019. Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă. Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule. Orban a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de premier cu 685 de voturi "pentru". Cataramă a înregistrat 113 de voturi "pentru". De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule, transmite Agerpres. 

 

 

***

 

Conducerea actuală a PNL îşi face un bilanţ al activităţii și stabilește strategia pentru alegerile prezidenţiale din 2019, transmite Digi 24.ro. Din Consiliul Naţional al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentanţii PNL în Parlamentul României şi în Parlamentul European, preşedinţii de consilii judeţene, primarii liberali, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului.

 

Iulian Dumitrescu a propus validarea în mod statutar prin votul Consiliului Naţional a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, drept propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru, informează News.ro. La rândul său, Ludovic Orban a propus introducerea unui nou punct pe ordinea de zi. „Permiteţi-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar şi politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (...) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

 

Validarea celor două propuneri se va face prin vot cu buletine.

 

 

***

 

Consiliul National al PNL si Biroul Politic National al partidului se întrunesc duminica, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi figurand si stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor, transmite Agerpres.

 

In cadrul Biroului Politic National vor fi prezentate, potrivit unor surse liberale, obiectivele PNL pentru 2018, modelul planului de actiuni si a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale si programe de training - "Caravana Liberala" - care vizeaza dezbateri organizate in filiale, atat pentru membri cat si pentru cei interesati, si sustinute de profesori universitari, in special pe zona economica.

 

La Consiliu National, care este unul ordinar, fiind convocat o data la sase luni, conform Statutului PNL, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv si al grupurilor parlamentare si, de asemenea, vor fi adoptate modelul de plan de actiuni si criteriile de evaluare ale filialelor teritoriale.

 

 

 

11 lideri de filială incomozi pentru Orban ar urma să fie îndepărtați (surse)

 

 Președintele PNL, Ludovic Orban, a scăpat de problemele în justiție și acum se pregătește să își impună dominația totală asupra filialelor județene ale PNL. Surse din conducerea PNL susțin, pentru stiripesurse.ro, că ar trebui înlăturați 10 președinți de filială incomozi pentru Orban, iar pentru asta, la Consiliul Național al PNL, de duminică, se instituie criterii de evaluare nemaivăzute în România.

 

 

Mai multă vizibilitate în online. Punctaj de apreciere după activitatea de promovare a partidului pe Facebook

 

Liderii de filială ai PNL vor fi nevoiți să extrem de activi în mediul online, dacă vor să treacă proba de foc la evaluarea națională. Fiecare filială va trebui să aibă conturi oficiale de Facebook, conturi secundare, grupuri de Facebook și există obligația de a promova mesajele lansate de liderii PNL la nivel național.

 

În ceea ce privește comunicarea în online, ”fiecare filială va dezvolta o pagină de Facebook și un site propriu care va prezenta zilnic activitatea reprezentanţilor filialei locale și va prelua mesajele naţionale transmise prin site-ul şi pagina de Facebook naţională. Fiecare membru al PNL cu funcție de conducere în partid sau în administrația locală, precum și parlamentarii PNL trebuie să îşi dezvolte un cont de Facebook prin care să transmită, zilnic, mesajele Partidului Naţional Liberal şi să comunice periodic cu cetăţenii prin intermediul contului personal. De asemenea, fiecare filială va dezvolta, pe platforma Facebook, o structură locală arborescentă de grupuri locale, pagini oficiale și conturi personale ale membrilor filialei, cu rolul de a transmite mesajele PNL către cât mai multe persoane din afara partidului. Fiecare filială va identifica şi va iniţia demersurile necesare pentru a se apropia de influencerii locali care susțin idei, valori și principii apropiate de cele promovate de Partidul Naţional Liberal și va face demersuri pentru a asigura resursele umane şi logistice necesare îmbunătățirii calității mesajelor transmise, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al formei de prezentare. Se vor face investiţii în aparatura foto/video/audio pentru transmiterea live a conferinţelor de presă şi a acţiunilor din teritoriu; se va aloca buget pentru promovarea iniţiativelor şi mesajelor Partidului Naţional Liberal către public. Fiecare filială va avea preocuparea constantă de a creşte impactul şi favorabilitatea mesajelor Partidului Naţional Liberal, conform indicatorilor de performanţă stabiliţi”, se arată într-un document PNL pus la dispoziția membrilor comitetului național. 

 

După ce au realizat această rețea de conturi de Facebook, liderii de filiale vor fi evaluați. Iată câteva dintre criteriile de evaluare:

 

  • Numărul de conturi de Facebook aflate în reţeaua locală a membrilor filialei;
  • Numărul de prieteni/ followeri noi pe conturile liderilor filialei şi ale aleşilor proveniţi din cadrul filialei
  • Numărul total de vizualizări ale paginilor oficiale ale filialelor/lună. Impactul mesajelor/postărilor/lună. Numărul total al interacţiunilor cu postările. Numărul aprecierilor noi ale paginilor oficiale ale filialelor.
  • Numărul grupurilor locale deschise (fiecare localitate câte un grup, cu membrii din comunitatea respectivă). Numărul membrilor adăugaţi lunar în grupul oficial al filialei

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22