Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ancheta DNA la Primăria Capitalei privind achiziții publice pentru Poliția Locală
Redactia - - - -
2018-03-12
Actualitate Interna
0

DNA verifică achiziţiile de la Poliţia Locală Bucureşti, dar şi felul în care s-a desfașurat examenul pentru ocuparea funcției de director în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică publică din cadrul Poliției, anunţă consilierul municipal Ciprian Ciucu (PNL).

 

Primăria Capitalei, mai precis Poliția Locală București, face obiectul unei anchete declanșate de procurorii DNA care vor să afle cum s-au achiziționat 30 de autoturisme Duster, utilajul de topit zăpadă și pantofi. În plus, față de clarificările cerute pentru o serie de achiziții, DNA anchetează și modul în care s-a desfășurat examenul pentru ocuparea funcției de director în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică din cadrul Poliției Locale.

 

 

Ciprian Ciucu face mai multe dezvăluiri despre Primăria Capitalei:

 

  • „Poliția Locală a Mun. București este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ștefan Văsîi, adus de la Poliția locală a Mun. Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliție și a dat și el un “examen”. Bine, Văsâi nu ar trece un examen de limba română.

 

  • În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e ca la proști. Proști rău! Unul dintre concurenți, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut! Cel care a pierdut a făcut contestație, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliție, numit temporar.

 

  • Despre cele 12 mașini de topit zăpadă. La poliție e doar una, dar trebuie să înțelegem contextul general. Mașinile astea sunt luate de la același furnizor de către mai multe instituții din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (și asta duce către vârful PMB) și, cu toate că au cam aceleași capacități, prețurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat și Hotărârea CGMB care conține strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achiziționării acestor utilaje este a operatorului de salubritate.

 

Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este Primar. Au fost aduși sute de oameni din Ilfov (unde Firea este președinte PSD) și Voluntari și a fost mărita și schema de personal ca să-i încapă pe toți. Pe banii noștri”, a scris Ciucu pe Facebook

 

Primarul General, Gabriela Firea a avut un răspuns destul de nervos la întrebările presei cu privire la această anchetă, dând vina pentru toată această poveste pe PNL și USR:

„Am aflat azi dimineață de la o postare a unui consilier general PNL, pentru că cu asta se ocupă de fapt opoziția, USR și PNL. (...)

Foarte interesant că acest document a ajuns la un consilier general PNL. După cum știți și PNL și USR în Consiliul General se opun tuturor proiectelor benefice pentru București. Au votat împotriva construirii Spitalului Metropolitan. În schimb, se ocupă cu delațiuni, cu plângeri, cu sesizări. (...)

Noi primim săptămânal cel puțin două adrese din partea acestei instituții sau din partea altor instituții care se ocupă cu verificarea diverselor situații și noi am răspuns prompt tuturor întrebărilor. (...)

Nu a venit acum, pentru că a anunțat dl Ciucu de la PNL că a venit în sfârșit DNA la Primăria Capitalei. Și săptămâna trecută a venit de la DNA Ploiești o adresa prin care ni se solicitau detalii și documente pentru o achiziție de acum patru, cinci ani pentru materiale sportive. Eu le-am cerut colegilor să răspundă prompt acestor solicitări, care vin din partea DNA sau din partea altor instituții. Nu am ce să ascund și nu apăr pe nimeni”, a spus Gabriela Firea.

 

 

TAGS : primaria capitalei gabriela firea florian pandele politia locala dna
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1889
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22