Nicolae Banicioiu, mesaj către pesediști: șefii noștri au ales să se facă singuri de râs

Dora Vulcan | 12.03.2018

"Au dorit un congres fara competitie si fara surprize, fara incredere si colegialitate", iar "PSD nu poate fi partidul unui singur om", scrie Bănicioiu luni, pe Facebook după ce sâmbătă și-a retras candidatura la poziția a doua din partid acuzând, alături de Ecaterina Andronescu, simulacrul de congres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Postarea integrală făcută luni de Bădicioiu pe Facebook 

 

Dragi prieteni

 

Va scriu acest gând avind in minte multele întrebări pe care le am primit in decursul ultimelor zile .

Eu unul , ramân același ! Îmi pare rau ca a trebuit sa asistați la acest episod din istoria recenta a psd- ului si va asigur ca am făcut tot ce a depins de mine ca lucrurile sa nu ajungă aici. N am vrut sa l pun in dificultate nici măcar pe L. Dragnea ori pe altcineva din conducerea psd dar din păcate ,aceștia au ales ei singuri calea de a ne face de ras ! In fata membrilor psd, a primarilor , activului psd dar si a simpatizanților si votanților noștri .

Frica de păreri contra ori întrebări incomode nu ne recomanda oamenilor de lingă noi care au înfruntat de multe ori atitudini neprietenoase sau chiar răutăcioase uneori ca sa rămână alături de psd !

Un psd modernizat nu înseamnă politica ghiocelului sau stirpirea oricarei forme de dezbatere.

Șefii noștri au dorit un congres fără competiție si fără surprize , fără încredere si colegialitate !

Cred ca nu era nevoie de a aduce 3.900 de martori la o astfel de sceneta !Oamenilor noștri din teritoriu le datoram altceva : respect !!!

La fel si celor care se uitau la televizor cu speranțe mari de la psd - nu sa le recapitulam programul de guvernare , de 2 ori chiar ! deja agreat si votat de membrii psd dar si de populatia României la alegerile din 2016! Toți vrem o România așa cum este USA sau Japonia sau alte tari europene dar in timpul vietii noastre ! Rezoluția pt 2040 cred ca mai putea aștepta ... ma interesa foarte tare dacă totuși in 2020 finalizam ceva din cele multe proiecte promise in ultima campanie !

PSD nu poate fi partidul unui singur om iar ideile contrare generează întodeauna progres !

Cei care ne au votat in 2016 aveau încredere ca vom face ce promitem deoarece demonstrasem in guvernarea precedenta ca știm sa fim eficienti!Saptamina trecută oare le am transmis același sentiment de siguranța ? Cred ca nu !

Suntem la al treilea guvern in mai puțin de 15 luni de guvernare si încă nu avem termene clare pentru proiectele noastre de partid , guvern sau legislativ !

Despre congres , nu vreau sa vorbesc prea mult !

Cei care au decis o astfel pe punere in scena vor da curind explicații membrilor si simpatizanților noștri ! Oamenii nu sunt naivi ! Chiar si in alte vremuri mai radicale si triste opozanților măcar le înscenau un proces ! Acum , la ultimul congres conducerea a rămas surda la tot ce înseamnă reacție de normalitate !

Mărturisesc ca am fost surprins sa asist la un astfel de episod dar consider ca anticorpii pentru normalitate se găsesc totuși in psd si nu se vor face așteptați prea mult !

 

 

 

 

Background

 

 

Andronescu și Bănicioiu și-au retras candidaturile. Ei spun de congresul PSD că e un simulacru

 

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu și fostul ministru Nicolae Bănicioiu și-au retras sâmbătă candidaturile pentru funcția de președinte executiv al PSD reclamând ”simulacrul” de congres. Ei au părăsit amândoi Sala Palatului fără măcar să voteze. Bănicioiu spune că nu i s-a permis nici măcar accesul la vot de gărzile de organizatori ai congresului.

 

 

 Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Ecaterina Andronescu a anunţat că au decis să se retragă din competiţie.

 

 

„Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis să ne retragem, viaţa merge înainte”, le-a declarat Andronescu jurnaliştilor, citată de Digi 24. 

 

Bănicioiu a spus că votul a început la ora 13.30 şi deja au apărut primele buletine votate, iar în sală mai sunt mai puţin de o treime din delegaţi.

 

„Acest congres a fost făcut în primul rând pentru a reechilibra balanţa de gen în PSD. Tocmai asta am vrut să fac, am vrut să cedez candidatura doamnei Andronescu. Şi Liviu Dragnea ar trebui să-i cedeze funcţia de preşedinte doamnei Dăncilă”, a mai spus Bănicioiu. lui dragnea

 

Ecaterina Andronescu a spus că s-a înscris pentru această candidatură, deşi prin sprijinul pe care preşedintele partidului i l-a dat Vioricăi Dăncilă era clar că şansele sale sunt minime, dar s-a înscris pentru ideea de competiţie.

 

„Probabil că decizia de a crea acest simulacru s-a luat după victoria de ieri din CEx. Acum, când s-a terminat congresul, cică ne anunţăm candidaturile pe scenă. E comic”, a completat Bănicioiu.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22