Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader, despre eventuala sesizare a CCR cu privire la revocarea șefei DNA: sunt pregătit
Dora Vulcan - - - -
2018-03-12
Actualitate Interna
5

Tudorel Toader spune că este pregătit să sesizeze CCR dacă președintele Iohannis nu va da curs solicitării sale de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că aşteaptă motivarea avizului dat de Secţia pentru procurori a CSM şi decizia lui Klaus Iohannis.

 

 

 

 

"(...) Aşteptăm motivarea secţiei de procurori, spuneam şi chiar cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia. Adică trei conflicte juridice de natură constituţională în jumătate de an de aceeaşi persoană între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea a zis: se respinge. Dar considerentele sunt ad litteram ca în decizia 68 de admitere. Prin urmare, să aşteptăm motivarea Secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. (...) Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă", a spus Toader într-o conferință de presă susținută la MJ, citat de Agerpres, după ce a fost întrebat dacă va sesiza CCR în cazul în care Klaus Iohannis nu va da curs cererii sale de revocare a șefei DNA. 

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 22 februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

 

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Kovesi, a anunţat vicepreşedintele CSM, procurorul Codruţ Olaru.

TAGS : justitie tudorel toader sesizare ccr revocare sefa dna refuz iohannis
Comentarii
Isoscel 2018-03-13
Slugoiul vorbeste probabil cu pluralul majestatii ca se vada ca el este calare pe situatie ! Altfel, doar el singur (cica!) a facut raportul cu cele 20 de boabe de oaie si cererea de revocare ! Dar, noi ministrul justitiei PSD-iste, asteptam raspunsurile ...si vom actiona! Scarba ! Nu-si da seama, neghiobul, ca prin ceea ce face insulta toti procurorii si chiar pe judecatorii care lucreaza pe baza actelor intocmite de primii. Si insulta pe multi romani (sper ca pe cei mai multi) care ii vor pe hoti la puscarie, si in conditii de puscarie nu de vacante de odihna ! Este cu sigurnata cel mai ticalos si cretin ministru al justitieti pe care l-am avut. Iordache oaie era, se comporta ca atare. Dar asta este bovina, dara se comporta si latra ca un maidanez corcit !
?????? 2018-03-13
Vă amintiți totuși dacă domnul ministru al justiției ar fi zis anterior că ministrul justiției nu are în atribuții de a sesiza CCR ?
?????? 2018-03-12
Ministrul justiției ''poate propune" sau "poate solicita"; care ar fi formularea din lege ?
?????? 2018-03-12
Probabil că politica Ministerului Justiției nu se "rezumă'' doar la propunerile de înlocuire din funcții a unora dintre șefii din instituțiile justiției, așa cum, oarecum, și Traian Băsescu insista odinioară să impună anumite persoane în unele funcții; probabil dintre cei propuși a fi înlocuiți fiind și unii mai "incomozi" pentru unii dintre politicieni, astfel de activități probabil neavând ca scop nici de a pune în evidență rolul fiecăreia dintre instituțiile ce ar putea fi implicate cu activități , conform atribuțiilor, la astfel de propuneri ce ar putea chiar excede atribuțiilor politicienilor ? Remarcați totuși și aspectul că ministrul de la justiție, prezintă "speța" unor "posibile" "medieri" ale CCR, între Ministerul Justiției și cu CSM și președintele, cam pe aceeiași "motivare constituțională" ?
Deci, considerați că ministrul de la justiției are în atribuții de "a propune" sau de "a solicita" înlocuirea din funcții a unor șefi de pe la instituțiile de pe la justiție ?
Mircea Popescu 2018-03-12
CATA DETERMINARE! CATA DETERMINARE!
NICI-O VORBA DESPRE JEFUIREA SISTEMATICA A ROMANIEI.
I-A SPUNE TUDORELE, CINE-I AUZEA CAND URLAU TORTURATI SI APOI MUREAU IN CHINURI GROAZNICE PE CEI EXTERMINATI DE CEI CARE TE-AU FORMAT?
Total 5 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
968
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22