Toader, despre eventuala sesizare a CCR cu privire la revocarea șefei DNA: sunt pregătit

Dora Vulcan | 12.03.2018

Tudorel Toader spune că este pregătit să sesizeze CCR dacă președintele Iohannis nu va da curs solicitării sale de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că aşteaptă motivarea avizului dat de Secţia pentru procurori a CSM şi decizia lui Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"(...) Aşteptăm motivarea secţiei de procurori, spuneam şi chiar cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia. Adică trei conflicte juridice de natură constituţională în jumătate de an de aceeaşi persoană între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea a zis: se respinge. Dar considerentele sunt ad litteram ca în decizia 68 de admitere. Prin urmare, să aşteptăm motivarea Secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. (...) Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă", a spus Toader într-o conferință de presă susținută la MJ, citat de Agerpres, după ce a fost întrebat dacă va sesiza CCR în cazul în care Klaus Iohannis nu va da curs cererii sale de revocare a șefei DNA. 

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 22 februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

 

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Kovesi, a anunţat vicepreşedintele CSM, procurorul Codruţ Olaru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22