Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea: Pregătim o lege prin care să-i sancționăm pe cei care defăimeaza țara, gen Macovei
Redactia - - - -
2018-03-13
Actualitate Interna
5

Liderul PSD a trasat liniile directoare pentru acțiunile viitoare ale partidului: impunerea unei legi care să împiedice „defăimarea României”, prin sancționarea persoanelor incomode și lupta cu „statul paralel”, o mai veche obsesie a actualei puteri.

 

De la tribuna Congresului PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre reintroducerea unei forme de cenzură, sub pretextul stopării defăimării de către anumite persoane a statului. „Dragi colegi, România este un stat suveran. Așa scrie in Constituție. În schimb, atunci când oameni politici, șefi de instituții sau voci cunoscute ale societății își sabotează cu bună știință țara prin declarații antiromânești sau prin acțiuni servile îndreptate împotriva intereselor noastre globale și naționale, pierdem suveranitate, pierdem independența, pierdem demnitate și pierdem respectul celorlalte state fără a câștiga nimic în loc. Defăimarea propriei țări prin minciună e o faptă gravă, care expune România la riscul unor sancțiuni, al unor întârzieri și al pierderii unor avantaje”.

 

Sancționarea vocilor incomode

 

Luni seară la România TV, Liviu Dragnea a reluat ideea unei „legi antidefăimare” spunând că a discutat în cadrul partidului promovarea unei legi „care să  dea posibilitatea să sancționeze oameni gen Monica Macovei, care mint, care defăimează propria țară”. Dragnea vrea o lege care să corecteze aceste lucruri, fără sa fie neapărat infracțiuni, dar „sancțiuni trebuie să existe”. „Libera exprimare nu înseamnă să defăimezi”, a concluzionat Liviu Dragnea.

 

Ceea ce nu a explicat Dragnea este cum și cine va stabili aceste delicte de opinie. Va fi treaba judecătorilor, sau vor fi înființate comisii parlamentare speciale care să decidă.

 

Lupta perpetuă cu „statul paralel”

 

„Statul paralel este un grup de indivizi, din păcate foarte mare, cu ramificații inimaginabil de largi, care exercită puterea statului într-un mod nelegal și nelegitim, substituindu-se puterii legitime care se obține prin votul democratic”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

 

El promite electoratului PSD că „lucrurile astea nu pot rămâne nepedepsite”, pentru că „s-a făcut atât de mult rău”. Din păcate se pare că mai trebuie să așteptăm deznodământul luptei pe care o poartă alături de Călin Popescu Tăriceanu, însă Dragnea ne promite că adevărul pe care îl vom afla cândva „ne va îngrozi pe toți”.

 

Dar iată cum definește Liviu Dragnea statul paralel, pe care oamenii de rând nu pot să-l vadă:

 

Statul paralel „și acum, și înainte este format din oameni din serviciile secrete, o parte din procurori, o parte din judecători, oameni din Serviciul de Protecție și Pază, în frunte cu generalul Pahonțu, oameni din Garda Financiară înainte, oameni din ANAF, din Poliție, din vamă, din mediul privat. Este o ramificație, care, în momentul în care va ieși la iveală, și eu sunt sigur că încet-încet va ieși la iveală, la un moment dat va bubui, sper ca va bubui, ne va îngrozi pe toți, pentru că e o caracatița care a sugrumat, pe de-o parte, dezvoltarea României și care a stabilit destine, care a frânt vieți, destine, care a băgat oameni în pușcărie, care a scăpat infractori, a protejat interese străine, care a protejat interese economice, care a lovit în interesele românești, care a lovit în interesele capitalului autohton, care s-a implicat în alegerile interne din anumite partide, care s-a implicat în alegerile democratice, în facerea de guverne, a deschis dosare, a închis dosare și încearcă să facă în continuare așa și încă reușește. Poate nu la nivelul de dinainte, dar nivelul oricum este destul de mare și acum și destul de periculos", a declarat Dragnea la România TV.

 

Iohannis, beneficiarul fără voie al „statului paralel”

 

În continuare, Liviu Dragnea spune că președintele Iohannis este unul dintre beneficiarii statului paralel, cu toate că „nu este sigur că e conștient de dimensiunea lui și e implicat în asta”. „În momentul în care toate dezvăluirile nu lasă dubiu despre falsificarea de probe de către procurori, despre încălcări flagrante ale legii, într-un stat care n-ar fi fost căpușat de această caracatiță să luăm măsuri imediate. La noi, domnul procuror general între două șampanii a zis că nu e nicio problemă, iar domnul președinte a zis să nu luam noi în seamă ce spun niște inculpați. Nu știu din ce motive face asta, poate pentru a nu pierde din electorat”, a mai afirmat liderul PSD.

Dragnea a ajuns la concluzia că acest „stat paralel” invizibil s-a dezvoltat foarte mult începând cu 2013 și a ajuns la „un nivel inimaginabil”.

Pentru că se ferește de interacțiunile cu „sistemul”, Dragnea a precizat că după discuția din 15 februarie, la care a participat și proaspăt numitul premier Viorica Dăncilă, nu a mai vorbit nici la telefon cu Klaus Iohannis, ne asigură liderul PSD.

TAGS : liviu dragnea psd congres stat paralel defaimare cenzura
Comentarii
Lezmajestate 2018-03-14
Rechizitoriul intocmit sefei DNA are asemenea acuzatii si fara lege.
?????? 2018-03-13
"Legea defaimarii a lui Dragnea a trecut de Comisiile din Camera Deputatilor si merge la plen. Amenzile initiale au fost marite pana la 100.000 lei, desi in octombrie Dragnea promitea sa le faca "simbolice"/ PNL: "Un pumn in gura dat ziaristilor"
de Iulia Rosca HotNews.ro"
Rottendame 2018-03-13
Hm! Sa fie acest Drac-nea o reincarnare a lui Ceausescu? Nici lui nu-i convenau persoanele care spuneau adevarul (neplacut) despre Romania. Si el se considera un fel de dumnezeu in Romania. N-a sfarsit-o prea bine, ceea ce-i dorim si lui Nea drac.
Jean-Paul 2018-03-13
Infractorul dragnea vrea sa -l credem ca el este "lacrima Cristi" si ca toate hotiile comise de el, prin intermediul Teldrum sau a altor firme, atat de la bugetul statului cat si din fondurile europene sunt pur si simplu niste baliverne, niste facaturi. Din nefericire, pentru daddy, exista dovezi clare, asa incat toate declaratiile lui in fata supusilor sai eunuci, nu-l vor putea scapa de ceea ce merita...
E de-a dreptul simptomatic ca zdragnea si-a pierdut calmul lui suveran si cu cat ne apropiem de ziua in care se va finaliza primul dosar in care este inculpat si care il poate duce dupa gratii, devine tot mai belicos, tot mai prapastios si isi imagineaza ca poate intoarce roata istoriei sa ne duca din nou in anii '50. Si, acesta nu e singurul, urmeaza altele mult mai groase, mai grele, mai acuzatoare. Nu vreau sa instig la rebeliune, dar nu cred ca populatia asta care a inceput deja sa se trezeasca din adancul somn, va mai tolera ca o mana de penali din parlament sa-si bata joc de destinul tarii, de soarta copiilor nostri, de tot ce tine de prosperitatea cetateanului. Cand vor incepe protestele la scara nationala nu vad cum vor mai avea curajul penalii din parlament sa desfigureze legile, sa adopte legi care sa-i scape de puscarie, asa cum scrie in legea actuala. Si nu vad cum Dorneanu va mai putea interpreta legile astfel incat sa le tina de cald colegilor lui de partid. Deja ccr a devenit prima reduta, din domeniul justitiei, cucerita de catre penala coalitie psd-alde si da decizii pe banda rulanta in favoarea infractorilor. Prima proba a verticalitatii si corectitudinii ccr- dominata acum de oamanii psd si iliberalii lui slugariceanu - va fi cu ocazia dezbaterii asupra cererii lui tu dorel de a impune revocarea lui LCK, in caz ca Presedintele Johannis va da o decizie in conformitate cu avizul CSM.
Dorneanu nu are nici un argument juridic valabil ca sa-i impuna presedintelui sa se conformeze cererii lui Tudorel. Eu cred ca acest moment va fi crucial pentru ce va urma. Romanii nu mai vor sa fie condusi de hoti!
Isoscel 2018-03-13
Ma intreb daca asa ceva se poate intampla ! Adica, ca acest nemernic sa vorbeasca asa si nimeni sa nu-i dea o replica ! Sigur ca replica ar trebui sa i-o dam noi cei care vom vota . Dar pana atunci, Procurorul Genderal si Presedintele ar trebui sa se adreseze ei CCR pentru aceste afirmatii nu doar iresponsabile , ci demente! Cretinul se plange ca tara este defaimata . Cine o face mai vartos decat tembelul si condamnatul penal Dragnea, care sustiune existenta statului paralel ? !
Total 5 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
6464
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22