Florian Coldea s-a prezentat în fața Comisiei parlamentare de control a SRI

Redactia | 13.03.2018

Fostul prim-adjunct al șefului SRI, generalul Florian Coldea, s-a prezentat marți în fața Comisiei parlamentare de control a activității SRI, după o amânare de o săptămână, cel mai probabil ca să nu eclipseze desfășurarea Congresului PSD.

Pe aceeași temă

 

„Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspund tuturor întrebărilor comisiei, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulţumesc. După ce încheiem o să susţin o declaraţie de presă", a fost singura declarație a lui Coldea înainte de intrarea în sala unde are loc audierea.

 

Preșdintele Comisiei, Claudiu Manda, a spus pe 5 martie că a decis amânarea audierii acestuia până pe 13 martie întrucât acesta era „puțin răcit”. Informația a fost infirmată de Coldea care a declarat că este disponibil în orice zi se dorește sa răspundă la întrebări.

 

Ulterior, Manda și-a schimbat afirmația, spunând că ora de începere, 14, este prea înaintată și Coldea n-ar fi avut timp să răspundă la toate întrebările. 
„Mi-am dat seama din experiența cu domnul Maior că durează destul de mult sa clarificăm lucrurile discutate în comisie. Cred că la domnul Coldea vom avea și mai multe lucruri care l-au vizat pe domnul Coldea, deci va fi o întâlnire mai mult de șase ore. Atunci am căzut de comun acord ca audierea sa fie pe data de 13 martie, de la ora 11.00. Am mai convenit cu dânsul să ne vedem înainte cu o jumătate de oră la mine la birou”, a declarat Manda.

 

Oricum, cel mai probabil desfășurarea Congresului PSD pe 10 martie și confirmarea de către Liviu Maior, fostul director al SRI, a participării lui Liviu Dragnea la chefurile organizate de servicii (statul paralel) sunt evenimentele care au condus la suspendarea pentru o săptămână a activitpății Comisiei parlamentare conduse de Manda.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22