Tăriceanu recunoaște că majorările salariale ”pot duce la un anumit puseu inflaționist”

Dora Vulcan | 13.03.2018

Călin Popescu Tăriceanu, colider al coaliției aflate la guvernare și președinte al Senatului a recunoscut marți că majorările salariale "pot duce la un anumit puseu inflaționist", dar a motivat că acestea "rezolva o problema acută a economiei" legată de migrația forței de muncă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Majorarile salariale "pot duce la un anumit puseu inflationist", dar "trebuie sa avem in vedere cresterea salariilor" ca să nu mai existe ”tentația plecării”, spune Tăriceanu. ”Daca ramanem cu salarii scazute nu trebuie sa ne mai jelim ca pleaca" doctorii si inginerii, a spus Tariceanu, care a motivat că "Romania nu poate ramane o tara furnizoare de forta de munca ieftina".

 

Tariceanu a făcut și o parafrază după o declarație pe care i-a atribuit-o guvernatorului BNR, spunând că ”de inflație nu a murit nimeni”.

 

Intrebat daca guvernul este de vina pentru majorarile de preturi care se inregistreaza in Romania, seful Senatului a afirmat ca "preturile nu sunt administrate de stat" ci sunt "stabilite de relatia dintre cerere si oferta".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22