Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu recunoaște că majorările salariale ”pot duce la un anumit puseu inflaționist”
Dora Vulcan - - - -
2018-03-13
Actualitate Interna
0

Călin Popescu Tăriceanu, colider al coaliției aflate la guvernare și președinte al Senatului a recunoscut marți că majorările salariale "pot duce la un anumit puseu inflaționist", dar a motivat că acestea "rezolva o problema acută a economiei" legată de migrația forței de muncă.

 

 

 

 

Majorarile salariale "pot duce la un anumit puseu inflationist", dar "trebuie sa avem in vedere cresterea salariilor" ca să nu mai existe ”tentația plecării”, spune Tăriceanu. ”Daca ramanem cu salarii scazute nu trebuie sa ne mai jelim ca pleaca" doctorii si inginerii, a spus Tariceanu, care a motivat că "Romania nu poate ramane o tara furnizoare de forta de munca ieftina".

 

Tariceanu a făcut și o parafrază după o declarație pe care i-a atribuit-o guvernatorului BNR, spunând că ”de inflație nu a murit nimeni”.

 

Intrebat daca guvernul este de vina pentru majorarile de preturi care se inregistreaza in Romania, seful Senatului a afirmat ca "preturile nu sunt administrate de stat" ci sunt "stabilite de relatia dintre cerere si oferta".

TAGS : psd alde inflatie tariceanu recunoaste cinism
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
934
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22