Pleșu vs ”antidefăimarea” lui Dragnea: M-am săturat de proștii țanțoși.Așa amenința Securitatea

Dora Vulcan | 13.03.2018

"Din păcate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Așa îi amenința și fosta Securitate pe cei care, la Europa Liberă sau la unele întâlniri cu străinii, își permiteau să spuna că în România e sărăcie, cenzură, minciună, poliție politică.”

Pe aceeași temă

 

 

 

"Din pacate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Asa ii ameninta si fosta Securitate pe cei care, la Europa Libera sau la unele intalniri, cu straini isi permiteau sa spuna ca in Romania e saracie, cenzura, minciuna, politie politica etc.

 

Tradatori de tara au fost, deci, toti cei care, semnaland raul, incercau sa stimuleze responsabilitatea tarilor avansate in efortul de a apara drepturile omului, libertatea de exprimare, democratia adevarata.

 

Asta au facut, in URSS, Soljenitin, Saharov si Bukovski, in Cehoslovacia Havel, in Polonia Michnik, Geremek si Walesa. S-au gasit si la noi cativa "tradatori" de acelasi fel. Lista e lunga", a spus Andrei Pleșu, pentru Ziare.com. 

 

"Daca se va ajunge la procese si condamnari, sunt gata sa denunt si ne-patrioti din trecut si sa aduc probe compromitatoare: De la Cantemir si Eminescu, pana la Caragiale, Ion Ghica, Goga, Cioran s.a. Nu mai vorbesc de marii calomniatori Monica Lovinescu si Virgil Ierunca", a comentat cu ironie Plesu.

 

Andrei Pleșu a semnalat care sunt cele două direcții care denotă ”derapaje mentale grave:

 

"Modul de a gandi al lui Liviu Dragnea (desi termenul "gandire" e excesiv) denota cel putin doua derapaje mentale grave:

 

1. Identificarea partidului si a intereselor proprii cu tara: dai in mine, dai in fabrici si uzine...

 

2. Convingerea suie ca nu coruptia, hotia, minciuna triumfalista, fudulia "patriotica", incompetenta si incultura clasei politice ne fac de ras si nedemni de respectul contemporanilor, ci luciditatea, curajul civic, refuzul de a ascunde gunoiul sub pres si dorinta de a aduce tara la nivelul de civilizatie sociala, politica si economica pe care il merita."

 

 

"Profit ca ideea domnului Dragnea nu e inca litera de lege si reafirm ceea ce am spus de curand: M-am saturat de derbedei si de toape! M-am saturat sa vad amanetat destinul Romaniei in beneficiul unor mediocritati smechere. M-am saturat de prosti tantosi! Si cred ca spunand asta ma comport patriotic si trezitor", adauga scriitorul.

 

 

"Cine prefera lautarismul ghiftuit, nationalismul de fatada, fenta golaneasca, mizind simultan si pe prostia romanilor si pe prostia strainilor nu ne vrea binele, ci ne condamna la o oarba obedienta. Guvernantii vor complicitatea noastra la mizeria lor morala si la aranjamentele lor lucrative. Cui ii place asta are ce merita", a spus în final Andrei Pleșu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22