Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


A ciripit Dragnea la SRI? Florian Coldea nu confirmă, dar nici nu infirmă
Redactia - - - -
2018-03-14
Actualitate Interna
0

Cel despre care se spunea că era adevăratul conducător al SRI, generalul Florian Coldea, a refuzat în fața Comisiei parlamentare de control a SRI să răspundă tranșant dacă Liviu Dragnea a colaborat sau nu cu SRI: „no comment”.

 

Florian Coldea a spus în fața Comisiei de control a SRI că erau politicieni care se prezentau de bună voie la conducerea SRI pentru a oferi informații.

 

În acest context, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei l-a întrebat direct pe Coldea dacă Liviu Dragnea se număra printre aceștia. „Am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informație, și anume celebrul nici nu confirm nici nu infirm", a arătat deputatul USR.

 

Însă în alte situații, răspunsul a fost mai ferm când „ofițeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegațiile pe care le-au considerat neadevărate", a spus Viziteu.

 

"Coldea a mai explicat ca anumiti politicieni, când au văzut că relațiile instituționale cu oficiali ai SRI nu le asigură protecția în fața legii, au început să atace instituția. Fostul numărul doi din SRI l-a oferit ca exemplu in acest sens pe Sebastian Ghiță, fugit astăzi în Serbia", arata Viziteu.

 

Lucian Viziteu a mai spus că președintele Comisiei, Claudiu Manda (PSD), a fost tot timpul atent ca să nu se spună ceva care l-ar fi pus într-o lumină proastă pe Liviu Dragnea.

 

„Probabil asa se explica si discutia privata dintre domnul Manda si generalul Coldea, de aproximativ jumatate de ora, dinaintea inceperii audierii. Intrebarile domnului Manda au cuprins mai degraba frustrarea si nemultumirea liderilor PSD si nu numai, care au fost condamnati sau trimisi in judecata ca urmare a interceptarilor SRI sau a muncii operative depuse de profesionistii acestei institutii.

 

Senzația de final în urma celor 8 ore de audieri a fost aceea că în PSD se vor găsi oricând politicieni care să hărțuiască și să umilească ofițeri de informații, nu cu scopul de a afla adevărul, ci doar pentru a proteja persoanele cu probleme penale din partid", a adăugat deputatul USR.

 

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat marti in Comisia de Control SRI, timp de 8 ore.

TAGS : liviu dragnea sri florian coldea psd claudiu madea comisia de control a sri
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
756
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22