Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


La solicitarea BOR, înscrierea la orele de religie nu se mai face anual ci pe școlaritate
Dora Vulcan - - - -
2018-03-14
Actualitate Interna
1

Inscrierea la ora de Religie a elevilor care vor sa urmeze aceasta disciplina se face o data, pentru toata perioada de scolarizare sau pana la schimbarea optiunii, si nu anual ca pana acum.

 

 

 Modificarea a fost facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa. Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Religia nu mai este obligatorie in scoli, s-a iscat o adevarata dezbatere referitoare la modul de inscriere a elevilor la aceasta materie. Ministerul a decis in 2015 ca cei care vor se inscriu anual, insa Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a contrazis atunci Ministerul si a spus ca "inscrierea la ora de Religie se face o singura data si este valabila permanent pana la o eventuala schimbare a optiunii". Adica exact modificarea operata acum de ministru, scrie Hotnews.ro. 

 

Ministerul Educatiei a publicat luni in Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar.

 

Conform noii metodologii, parintii care vor ca cei mici sa faca ora de Religie la scoala depun o cerere care este valabila pe toata perioada de scolarizare sau pana cand isi schimba optiunea. Pana acum, parintii care voiau Religie in scoala isi inscriau copiii anual la aceasta ora. 

 

 articolul integral, în Hotnews.ro. 

TAGS : guvern psd educatie valentin popa bor ore religie inscriere
Comentarii
Vrednic este 2018-03-14
Religia trebuie suspendata cata vreme Patriarhul Daniel vredniceste penalii.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1483
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22