Motivarea CSM pentru avizul negativ dat pe revocarea lui Kovesi, finalizată până luni

Redactia | 15.03.2018

Codruț Olaru, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat joi că probabil până la sfârșitului săptămânii, va fi publicată motivarea în cazul avizului negativ dat de Secția pentru procurori pe solicitarea lui Tudorel Toader de revocare a procurorului șef DNA.

Pe aceeași temă

 

„Motivarea avizului este pe finalizarea acestei proceduri, probabil în cursul acestei săptămâni va fi transmisă decidenților în vederea luării unor măsuri”, a declarat Codruț Olaru, la Ministerul Justiției.

 

Pe 27 februarie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

Potrivit legii, ministrul Justiției poate cere revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Secția pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia președintele României.

 

„Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-șef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenților în vederea luării măsurilor legale”, preciza Codruț Olaru, șeful Secției de procurori din CSM.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22