Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CSM a aprobat cererea lui Horodniceanu, șeful DIICOT, de a pleca la structura din Iași
Dora Vulcan - - - -
2018-03-16
Actualitate Interna
0

Cererea șefului DIICOT Daniel Horodniceanu de a se întoarce la DIICOT Iași a fost aprobată vineri de procurorii din CSM.

 

 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după încetarea mandatului de procuror-şef al acestei structuri, transmite stiripesurse.ro. 

 

"Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018", se arată în minuta deciziei.

 

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT încetează în luna mai, iar ministrul Justiţiei este cel care propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi.

 

Deocamdată, ministrul Tudorel Toader nu a anunţat dacă îl va propune pe Horodniceanu pentru un nou mandat.

 

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

Pe 19 mai 2015, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al DIICOT, la propunerea lui Robert Cazanciuc, ministrului Justiţiei la acea vreme.

TAGS : diicot daniel horodniceanu cerere csm
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1872
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22