Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rămânem lideri în UE la majorarea costurilor cu mâna de lucru
Redactia - - - -
2018-03-17
Actualitate Interna
0

Cea mai mare creștere a costului orar al forței de muncă a crescut în România în ultimul trimestru din 2017 cu 14,3%, cel mai mult din UE. Este cel de al șaptelea trimestru consecutiv în care România înregistrează cel mai rapid avans din UE, arată datele Eurostat.

 

 

Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 1,5% în zona euro și cu 2,3% în UE, în trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu perioada similară a lui 2016, în rândul statelor membre cea mai mare creștere anuală fiind înregistrată în România, 14,3%, potrivit datelor publicate vineri de Biroul european de statistică (Eurostat).

 

Este al șaptelea trimestru consecutiv în care România înregistrează cea mai mare creștere anuală a costurilor cu mâna de lucru din UE, chiar dacă este vorba de un ritm de creștere mai mic decât avansul anual de 16,5% înregistrat în trimestrul al treilea și avansul de 18,6% din trimestrul al doilea, scrie Agerpres.

 

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile și costurile non-salariale, precum contribuțiile sociale plătite de angajatori. În România, costurile salariale au înregistrat o creștere anuală de 14,2% în trimestrul patru, iar costurile non-salariale au înregistrat o creștere anuală de 14,5%.

TAGS : economie competitivitate eurostat romania costul orar cu mana de lucru ue
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
649
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22