Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rusia expulzează 23 de diplomați britanici și închide British Council din Moscova
Redactia - - - -
2018-03-17
International
0

Ministerul rus de Externe a anunțat, sâmbătă, iminenta expulzare a 23 de diplomați britanici ca răspuns la o măsură similară luată de Londra, după otrăvirea unui fost spion rus si a fiicei sale in Marea Britanie, relateaza AFP.

 

 

 

"23 de membri ai personalului diplomatic al ambasadei britanice la Moscova sunt declarate persona non grata și vor fi expulzate în această săptămână", a declarat Sergei Lavrov. De asemenea, Rusia a anuntat ca va  pune capat activitatii institutiei British Council.

 

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat sâmbătă la Ministerul rus de Afaceri Externe pentru a doua oara săptămâna aceasta, din cauza crizei provocata de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale.

 

De asemenea, Rusia a anunțat că pune capăt activității British Council din capitala rusă.

 

Ministrul de Externe al Rusiei a spus ca activitatea Bristish Council "este oprita", referindu-se la organismul international britanic pentru relatii culturale si educatie.

 

Reaminim că Marea Britanie a decis săptămâna aceasta expulzarea a 23 de diplomati rusi din Anglia.

 

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, a spus vineri ca Rusia este hotarata sa expulzeze si ea diplomatii britanici, dupa ce Theresa May a hotarat sa expulzeze 23 de diplomati rusi din Anglia.

TAGS : rusia marea britanie represalii Serghei Skripal
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1114
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22