Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kelemen Hunor, supărat că primarii secui sunt sancționați pentru că încalcă legea
Redactia - - - -
2018-03-18
Actualitate Interna
4

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră acțiunile prefecților împotriva primarilor din Covasna și Harghita care au arborat drapelul Ungariei, fără tricolorul românesc, ca fiind contrare măsurilor de protecție a minorităților convenite cu UE.

 

 

Hunor afirmă că România a făcut regrese în privința garantării drepturilor minorităților etnice.

 

Liderul Uniunii a arătat că, potrivit raportului Consiliului European, România a făcut regrese în privinţa garantării drepturilor naţionale şi lingvistice ale naţionalităţilor, dând exemplul prefecţilor din Covasna şi Harghita. "Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecţia minorităţilor a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naţionale şi lingvistice ale minorităţilor, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu. (...) Prefectul de Covasna pedepseşte primarii care decorează localităţile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naţionale. Cer pe această cale Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile şi stresante!", a declarat Kelemen Hunor.

 

El a subliniat că maghiarii, ca minoritari, sunt preocupaţi de egalitatea în drepturi, dar mai sunt multe de făcut. „Există o creştere a fenomenului de sărăcie şi a emigraţiei. Eradicarea sărăciei şi reducerea decalajelor economice dintre diferitele regiuni reprezintă baza tuturor politicilor responsabile de astăzi în România. Da, acesta reprezintă un act revoluţionar astăzi. Este nevoie de curaj, dorinţă de schimbare şi de acţiune. Suntem gata să participăm şi la acest proiect, pot conta pe noi şi în această reformă cei care sunt capabili să anticipeze, să planifice şi să acţioneze", a mai spus Kelemen Hunor.

 

Liderul UDMR a participat joi la dezvelirea statuii omului politic Szechenyi Istvan (1791-1860) din municipiul Satu Mare. Evenimentele au mai cuprins depuneri de coroane la bustul poetului Petofi Sandor şi o defilare cu husari.

TAGS : udmr tinutul secuiesc autonomie drapel ungaria
Comentarii
Elena 2018-03-19
Domnul Kelemen Hunor si-a facut un obicei din a relata public minciuni prin omisiune , sprijinindu-se pe sofisme de cea mai joasa speta ! Oare pot fi mandri udemeristii cu un asemena lider provocator si in acelasi timp duplicitar ?
Pistea Constantin 2018-03-18
Domnule Kelemen Hunor, legea este lege pentru toti romanii indiferent de etnie. Trebuie modificata legea si daca fapta este in repetare amenzile trebuie sa se multiplice cu nr de incercari a vigilentei organelor de ordine publica si aparare a drepturilor populatiei romanesti.
Cer Parlamentului modificarea legii in sensul precizarilor facute iar guvernului sa dea O.U. daca nu se respecta legile pe cuprinsul tarii de la Curtici la Sulina si de la Dartabani la Giurgiu.
ion ion 2018-03-18
Urmeaza ca primarii secui sa fie invesmantati in haine aurite ,declarati vesnici de neatins de nici o lege si demni de trecerea lor in calendare ca sfinti AMIN.
Vae victis 2018-03-18
Conform periodicitatii lui Gauss disparitia steagurilor romanesti anunta prabusirea natiunii romane.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
668
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22