Kelemen Hunor, supărat că primarii secui sunt sancționați pentru că încalcă legea

Redactia | 18.03.2018

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră acțiunile prefecților împotriva primarilor din Covasna și Harghita care au arborat drapelul Ungariei, fără tricolorul românesc, ca fiind contrare măsurilor de protecție a minorităților convenite cu UE.

Pe aceeași temă

 

 

Hunor afirmă că România a făcut regrese în privința garantării drepturilor minorităților etnice.

 

Liderul Uniunii a arătat că, potrivit raportului Consiliului European, România a făcut regrese în privinţa garantării drepturilor naţionale şi lingvistice ale naţionalităţilor, dând exemplul prefecţilor din Covasna şi Harghita. "Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecţia minorităţilor a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naţionale şi lingvistice ale minorităţilor, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu. (...) Prefectul de Covasna pedepseşte primarii care decorează localităţile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naţionale. Cer pe această cale Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile şi stresante!", a declarat Kelemen Hunor.

 

El a subliniat că maghiarii, ca minoritari, sunt preocupaţi de egalitatea în drepturi, dar mai sunt multe de făcut. „Există o creştere a fenomenului de sărăcie şi a emigraţiei. Eradicarea sărăciei şi reducerea decalajelor economice dintre diferitele regiuni reprezintă baza tuturor politicilor responsabile de astăzi în România. Da, acesta reprezintă un act revoluţionar astăzi. Este nevoie de curaj, dorinţă de schimbare şi de acţiune. Suntem gata să participăm şi la acest proiect, pot conta pe noi şi în această reformă cei care sunt capabili să anticipeze, să planifice şi să acţioneze", a mai spus Kelemen Hunor.

 

Liderul UDMR a participat joi la dezvelirea statuii omului politic Szechenyi Istvan (1791-1860) din municipiul Satu Mare. Evenimentele au mai cuprins depuneri de coroane la bustul poetului Petofi Sandor şi o defilare cu husari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22