TVR s-a hotărât să analizeze condițiile în care a fost difuzat interviul cu Ghiță

Redactia | 18.03.2018

​Comisia de etică și arbitraj din TVR s-a sesizat (cu foarte mare întârziere) cu privire la difuzarea pe post a interviului cu inculpatul Sebastian Ghiță, pe numele căruia este emis un mandat de arestare internațională.

Pe aceeași temă

 

 

Comisia de etică și arbitraj din TVR a declanșat procedurile în vederea stabilirii condițiilor în care a fost  fost difuzat interviul cu Sebastian Ghiță în cadrul emisiunii lui Ionuț Cristache, a scris Mircea Morariu pe contributors.ro.

 

 „Cu puțină vreme în urmă, adică înainte de ora 10 a dimineții, mi-a fost adusă la cunoștință informația că în cursul zilei de joi Comisia de etică și arbitraj din TVR a declanșat procedurile în vederea analizării emisiunii d-lui Ionuț Cristache.”, scrie Morariu la finalul unui text în care face o analiză a emisiunii de la televiziunea publică în care s-a difuzat interviul cu Sebastian Ghiță.

 

De asemenea, preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a declarat, joi, că i-a trimis directorului interimar al TVR, Doina Gradea, solicitarea de a veni în faţa comisie pentru a da explicaţii în contextul în care TVR a difuzat interviul cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă.

 

”Am trimis o invitaţie doamnei director interimar pentru ca marţi, 20 martie, ora 12:00, să fie prezentă la audieri în faţa membrilor comisiei. Acel interviu cu Serbastian Ghiţă a fost difuzat de patru televiziunii în acelaşi timp. Pe noi nu ne interesează că celelate televiziuni au dat interviul. Este dreptul lor să îşi facă politica editorială cum cred de cuviinţă. În schimb, TVR este o instituţie plătită din bani publici, din banii românilor şi nu ni se pare, cel puţin, etic, moral, deontologic, ca la oră de prime time să difuzezi un interviu cu o persoană urmărită internaţional, pe numele căreia ÎCCJ a emis un mandat de arestare, o persoană care este fugită din ţară şi pentru aducerea ei în România pentru a răspunde instituţiilor statului, statul român consumă bani, timp şi energie”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22