Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Exit Poll: Putin câștigă fără emoții al patrulea mandat de președinte al Rusiei
Redactia - - - -
2018-03-18
International
0

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a comunicat o prezență la vot de aproximativ 60% din totalul electorilor, când în regiunile vestice mai rămăsese o oră până la închiderea urnelor.

 

 

Prezența la urne a fost mai mică de 65%, ceea ce Kremlinul ar fi dorit, în ciuda numeroaselor rapoarte de fraude raportate de observatorii independenți din secțiile de votare.

 

 

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a declarat că participarea la vot comunicată oficial a depășit ceea ce observatorii lui au numărat: cu 25% în republica Altai, 18% în regiunea Perm și 12% în regiunea Kemerovo.

 

Un sondaj realizat de un institut de stat în această lună a prezis că Putin va obține aproape 70% din voturi, dar Navalnîi a cerut un boicot al alegătorilor pentru a reduce din rata participării la "re-numirea" în funcția de președinte a lui Putin.

 

Președintele și-a dat votul duminică dimineață la secția de votare numărul 2151 în sediul central al Academiei de Științe din Moscova, unde votează de la primele alegeri câștigate pentru a conduce țara în 2000.

 

Printre cei care au votat în alegerile din Rusia a fost și cunoscutul actor francez Gérard Depardieu, care a primit de la Vladimir Putin cetățenia rusă în 2013. Depardieu, în vârstă de 69 de ani, a votat la ambasada Rusiei la Paris.

 

Dar dovezile de fraudare a votului au început deja să atenueze din rezultate. Numai în regiunea Kamchatka, organizația independentă pentru monitorizarea voturilor Golos a primit mai mult de 40 de plângeri, în special despre urne care au fost ascunse de camerele de supraveghere. Un alegător din Ust-Kamchatsk a declarat că autoritățile locale din școli au amenințat profesorii într-un memoriu că vor fi concediați dacă nu vor vota.

 

Navalnîi a postat un video de pe site-ul de monitorizare a alegerilor de stat în care se arată o femeie care umple cu buletine urna de vot într-o secție din regiunea Primorsk.

 

Comisia electorală centrală a declarat la rândul ei că a suferit un atac cibernetic de pe servere din străinătate, dar incidentul a avut loc înainte ca în majoritatea orașelor mari să fi început votarea și să nu perturbe operațiunile.

 

Mai mult de 97.000 de secții de vot vor fi deschise în cele 11 fusuri orare ale Rusiei.

 

În ciuda unei economii stagnante și a 20 de milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei, veniturile medii sunt mult mai mari acum decât atunci când dl Putin a preluat pentru prima dată mandatul. Ratingul său de aprobare a fost mai mare după atașarea Crimeei în 2014.

TAGS : rusia vladimir putin alegeri moscova
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
892
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22