Exit Poll: Putin câștigă fără emoții al patrulea mandat de președinte al Rusiei

Redactia | 18.03.2018

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a comunicat o prezență la vot de aproximativ 60% din totalul electorilor, când în regiunile vestice mai rămăsese o oră până la închiderea urnelor.

Pe aceeași temă

 

 

Prezența la urne a fost mai mică de 65%, ceea ce Kremlinul ar fi dorit, în ciuda numeroaselor rapoarte de fraude raportate de observatorii independenți din secțiile de votare.

 

 

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a declarat că participarea la vot comunicată oficial a depășit ceea ce observatorii lui au numărat: cu 25% în republica Altai, 18% în regiunea Perm și 12% în regiunea Kemerovo.

 

Un sondaj realizat de un institut de stat în această lună a prezis că Putin va obține aproape 70% din voturi, dar Navalnîi a cerut un boicot al alegătorilor pentru a reduce din rata participării la "re-numirea" în funcția de președinte a lui Putin.

 

Președintele și-a dat votul duminică dimineață la secția de votare numărul 2151 în sediul central al Academiei de Științe din Moscova, unde votează de la primele alegeri câștigate pentru a conduce țara în 2000.

 

Printre cei care au votat în alegerile din Rusia a fost și cunoscutul actor francez Gérard Depardieu, care a primit de la Vladimir Putin cetățenia rusă în 2013. Depardieu, în vârstă de 69 de ani, a votat la ambasada Rusiei la Paris.

 

Dar dovezile de fraudare a votului au început deja să atenueze din rezultate. Numai în regiunea Kamchatka, organizația independentă pentru monitorizarea voturilor Golos a primit mai mult de 40 de plângeri, în special despre urne care au fost ascunse de camerele de supraveghere. Un alegător din Ust-Kamchatsk a declarat că autoritățile locale din școli au amenințat profesorii într-un memoriu că vor fi concediați dacă nu vor vota.

 

Navalnîi a postat un video de pe site-ul de monitorizare a alegerilor de stat în care se arată o femeie care umple cu buletine urna de vot într-o secție din regiunea Primorsk.

 

Comisia electorală centrală a declarat la rândul ei că a suferit un atac cibernetic de pe servere din străinătate, dar incidentul a avut loc înainte ca în majoritatea orașelor mari să fi început votarea și să nu perturbe operațiunile.

 

Mai mult de 97.000 de secții de vot vor fi deschise în cele 11 fusuri orare ale Rusiei.

 

În ciuda unei economii stagnante și a 20 de milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei, veniturile medii sunt mult mai mari acum decât atunci când dl Putin a preluat pentru prima dată mandatul. Ratingul său de aprobare a fost mai mare după atașarea Crimeei în 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22