Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Sarkozy, reținut pentru finanțarea ilegală a campaniei din 2007 cu bani de la Gaddafi
Dora Vulcan - - - -
2018-03-20
International
1

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, a fost reținut de poliție în cadrul unei anchete referitoare la finanțarea campaniei sale, transmite Reuters.

 

 

 

E vorba de presupusa finanțare, făcută de Libia, pentru campania lui Sarkozy din 2007, informează Le Monde, citat de Reuters. 

 

 El este acuzat că a primit bani din partea fostului dictator libian Muammar Gaddafi. Ar fi vorba, mai exact, de o sumă de 50 milioane de euro, pe care Sarkozy i-ar fi primit printr-un intermediar. Acum, presa franceză scrie că fostul lider de la Elysée ar fi în arestul poliţiei din Nanterre, unde şi-ar putea petrece următoarele 48 de ore.

 

 Un fost ministru si aliat al lui Sarkozy, Brice Horterfeux, este si el interogat de politie marti dimineata in legatura cu afacerea libiana, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata anchetei.

 

In luna ianuarie, un om de afaceri francez suspectat ca a intermediat transferurile de bani de la Gaddafi catre campania electorala a lui Sarkozy a fost arestat in Marea Britanie, fiind apoi eliberat pe cautiune de o curte londoneza.

 

Sarkozy a fost deja trimis in judecata intr-un alt dosar, privind finantarea campaniei electorale din 2012, cand nu a reusit sa fie reales si a pierdut in fata lui Francois Hollande.

 

Retinerea sa pare a avea legatura cu un scandal ce isi are geneza in primavara lui 2013. Atunci, a fost emis mandat de interceptare telefonica fata de mai multi apropiati ai lui Nicolas Sarkozy, in cadrul unei anchete care viza acuzatii de finantare de catre Libia condusa de Muammar Gaddafi pentru campania prezidentiala victorioasa din 2007 a lui Sarkozy.

 

In 2014, Sarkozy denunta o "instrumentalizare politica a justitiei" in dosarul in care este acuzat de coruptie si sustine ca nu a comis "niciodata" "un act contrar principiilor republicane sau statului de drept".

TAGS : franta sarkozy retinere finantare ilegala gaddafi
Comentarii
emil 2018-03-20
Sarkozy a fost un escroc ordinar ce a promovat mafia si coruptia in Europa.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1196
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22