Inspecția Judiciară îi cercetează pe procurorii Onea și Savu de la DNA Ploiești

Redactia | 20.03.2018

Procurorii implicați în scandalul declanșat de familia Cosma, șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, Alfred Savu precum și fostul procuror Negulescu sunt cercetați de Inspecția Judiciară pentru posibile abateri disciplinare.

Pe aceeași temă

 

 

"Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus într-o lucrare începerea cercetării disciplinare față de procurorii Onea Lucian Gabriel, Savu Alfred si Negulescu Mircea", afirma surse din Inspecția Judiciara, citate de Ziare.com.

 

Reprezentantii institutiei mai spun ca pe rolul Inspectiei se afla zece lucrari care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploiesti.

 

De asemenea, ei precizeaza ca la finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii pot dispune ori admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare.

 

Verificarile IJ sunt facute fie in baza unor sesizari ale unor persoane, fie dupa ce Inspectia s-a autosesizat in urma acuzatiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma la adresa procurorilor DNA Ploiesti. Cosma a sustinut ca acestia au falsificat probe in mai multe dosare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22