Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Inspecția Judiciară îi cercetează pe procurorii Onea și Savu de la DNA Ploiești
Redactia - - - -
2018-03-20
Actualitate Interna
0

Procurorii implicați în scandalul declanșat de familia Cosma, șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, Alfred Savu precum și fostul procuror Negulescu sunt cercetați de Inspecția Judiciară pentru posibile abateri disciplinare.

 

 

"Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus într-o lucrare începerea cercetării disciplinare față de procurorii Onea Lucian Gabriel, Savu Alfred si Negulescu Mircea", afirma surse din Inspecția Judiciara, citate de Ziare.com.

 

Reprezentantii institutiei mai spun ca pe rolul Inspectiei se afla zece lucrari care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploiesti.

 

De asemenea, ei precizeaza ca la finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii pot dispune ori admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare.

 

Verificarile IJ sunt facute fie in baza unor sesizari ale unor persoane, fie dupa ce Inspectia s-a autosesizat in urma acuzatiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma la adresa procurorilor DNA Ploiesti. Cosma a sustinut ca acestia au falsificat probe in mai multe dosare.

TAGS : dna ploiesti inspectia judiciara csm lucian onea alfred savu mircea negulescu
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
559
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22