„Intersecțiile de miercuri“ cu Corina Șuteu

Fara Autor | 20.03.2018

2018 / 03 / 28

Pe aceeași temă

Miercuri, 28 martie, de la ora 19:30, la Rezidența BRD Scena9 (Strada I.L. Caragiale 32), în cadrul celui de-al treilea sezon al „Intersecțiilor de miercuri“, are loc conferința cu tema Ce e Europa? Un cuvânt, susținută de Corina Șuteu, care va vorbi despre Europa din acest moment și despre relevanța ei pentru identitatea noastră.


„Când călătorim pe alte continente ne simțim profund europeni, dar nu același lucru se petrece dacă stăm acasă și constatăm în primul rând diferențele dintre noi și vecinii geografici. Până la urmă ce definește pentru fiecare dintre noi Europa ca un dat identitar esențial, dincolo de retorica de multe ori goală de conținut a birocrației Uniunii Europene, iată ce aș dori să descoperim împreună.“ (Corina Șuteu)

Corina Șuteu este consultant cultural internațional, fost ministru al Culturii (2016). Cariera sa a început în România: critic de teatru, director al UNITER și Theatrum Mundi (actualul Metropolis). A continuat în Franța și New York, unde a dezvoltat o amplă carieră în ultimii 25 de ani, ca inițiator, coordonator și leader de instituții și programe culturale, expert și evaluator european, formator în management și politici culturale.
A condus în Franța, Masteratul european în managementul culturii al Școlii de comerț din Dijon (1994-2001) și a lucrat ca specialist în managementul cultural la IHT, Universitatea din Nantes, a fondat asociația și programul ECUMEST, dedicat profesionalizării în management cultural, pentru regiunea balcanică și central europeană, a fost președinta Forumului Rețelelor Culturale Europene al Consiliului Europei, co-fondator al programului Policies for Culture (Fundația Europeană pentru Cultură - Amsterdam) și director, la New York, al Institutului Cultural Român și președinte al EUNIC SUA, fondator și președinte al asociației FilmETC și al festivalului de film românesc de la Lincoln Center, Making Waves, senior expert pentru strategia culturală a orașului București, co-fondator al festivalului de film documentar Farad (Arad). 
A publicat în presa internațională de specialitate mai mult de 80 de articole și rapoarte despre internaționalizarea schimburilor culturale și politicile culturale europene, a co-editat volumul Arts Politics and Change (Boekmanstichting, Amsterdam) și este autor al studiului comparativ despre educația în management cultural în Europa, Another Brick in the Wall, publicat la Amsterdam în 2006. 
În prezent, Corina Șuteu este consultant cultural internațional, președinte FilmEtc și curator al spațiului Insula 42, împreună cu cei mai apropiați colaboratori ai săi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22