Iohannis cere predictibilitate în economie, fără de care creșterea PIB-ului nu e posibilă

Fara Autor | 20.03.2018

Președintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă cu privire la efectele asupra mediului de afaceri a lipsei de predictibilitate a măsurilor economice luate de ultimele trei guverne, în ciuda unei rate record de creștere în 2017.

Pe aceeași temă

 

 

„România a încheiat anul 2017 cu o creștere economică record în Uniunea Europeană, de 7%, care generează însă și o serie de contradicții și, bineînțeles, foarte multe așteptări”, a declarat Iohannis în cadrul evenimentului prilejuit de aniversarea a 25 de ani a Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham România).

 

El a mai spus că „performanța mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calitatii politicilor economice pe care Guvernul le promovează”.

 

"De aceea, am atras atentia tuturor guvernelor, dar cu precadere celor trei din ultimul an, ca predictibilitatea economica nu este un slogan la care se apeleaza doar cu ocazia seminariilor.

 

În calitate de oameni de afaceri, dumneavoastră înțelegeți cel mai bine faptul că performanța mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calității politicilor economice pe care Guvernul le promovează. În esență, lipsa de predictibilitate atrage și lipsa de sustenabilitate a performanțelor economice, iar mediul de afaceri știe cel mai bine că ceea ce se câștigă ușor de multe ori se pierde la fel de ușor”, a adăugat președintele.

 

Iohannis a amintit că SUA sunt cel mai mare investitor non-UE din economia romaneasca, iar la sfarsitul anului 2017, schimburile comerciale totalizau aproximativ 2,5 miliarde de dolari, cu o balanta echilibrata intre importuri si exporturi.

 

Doar in 2017, schimburile comerciale au crescut cu aproape 40% fata de 2016, a aratat seful statului.

 

Iohannis a afirmat, in acest context, ca investitiile americane in industria romaneasca noastra de aparare, prin retehnologizarea si modernizarea unor facilitati de productie"trebuie incurajate, dezvoltate si cele care exista trebuie consolidate".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22