Dragnea s-a declarat nevinovat la Înalta Curte și s-a victimizat apoi la Antena3

Redactia | 21.03.2018

Liviu Dragnea, recent reconfirmat președinte al PSD la Congresul extraordinar, a declarat în fața judecătorilor de la ÎCCJ, că respinge categoric toate acuzațiile de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual care i se aduc lui și fostei soții și se consideră complet nevinovat.

Pe aceeași temă

 


„Am înțeles acuzatiile care îmi sunt făcute, dar le resping categoric pentru că mă consider nevinovat”, a susținut Liviu Dragnea.

 

El a spus că în perioada la care se face referire în dosar era președintele Consiliului Județean Teleorman și al PSD-ului local, susținând că nu a avut o relație privilegiată cu nici una dintre cele două inculpate: Adriana Bororogeanu si Anisa Stoica. Pe Anisa Stoica o cunoscuse la o manifestare de partid, iar pe Botorogeanu o cunoștea dinainte de 2004 a spus Dragnea, aceasta din urmă fiind angajată la un birou parlamentar. 

 

Dragnea a susținut că în acea perioadă organizațiile județene ale PSD-ului nu aveau angajați, în sediile partidului oamenii munceau ca voluntari fără a fi salariați „pentru că nici nu se muncea zilnic de dimineața până seara”.

 

Liderul PSD a afirmat că i-a spus Anisei Stoica că nu poate fi angajată la PSD, pentru că nu crede că „se poate realiza asta”. El a negat ca i-ar fi spus Anisei Stoica sa mearga sa se angajeze la DGASPC si ca nu a intervenit in niciun fel pentru ca aceasta sa fie angajata acolo. 

 

Toată apărarea lui Dragnea se bazează de altfel tocmai pe faptul că nu i-a cerut să se angajeze la DGAPSC și că doar i-a cerut să rămână la partid ca să lucreze, dar pe bază de voluntariat. În plus, el nu a știut că era angajată la DGAPSC, dar lucra cu normă întreagă în sediul PSD. El nu trecea atât de des pe la PSD încât să știe dacă cei pe care-i vedea nu cumva încasau salarii de la instituții publice dar în realitate lucrau doar la partid.

 

„El a mai spus ca nu stia ca cele doua nu merg la serviciu la DGASPC si nici nu i-a spus nimeni. "Le vedeam cand aveam Birou permanent Judetean, o data sau de doua ori pe luna", a sustinut el.

 

Acest lucru este contrazis de Anisa Stoica care a mărturisit în fața judecătorilor că situația ei era cunoscută, inclusiv de Liviu Dragnea, care de altfel i-ar fi aranjat angajarea. De altfel, după cum a declarat ea, i s-a spus că este o practică frecventă și să nu-și facă griji.

 

Primii doi martori citați înainte de Dragnea au spus că liderul PSD nu a intervenit în favoarea celor două femei care au fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman. Astfel, Dragnea nu este implicat pentru că nu avea cunoștință de situația celor două femei.

 

Al treilea martor a recunoscut parțial din acuzații, și a admis că una dintre ele, Anisa Stoica i-a spus că Dragnea i-ar fi promis c-o angajează purtătoare de cuvânt al PSD Teleorman.

 

Însă bomba a venit chiar de la Anisa Stoica care acceptat să dea declarații în fața completului, deși inițial ceruse contrariul. Ea a spus ca nu a cerut nimanui sa fie angajata si a povestit cum a fost abordata de Dragnea.


O alta mutare-surpriza la termenul de azi a avut-o Bombonica Prodana, fosta sotie a liderului PSD. Aceasta a anuntat instanta ca a achitat partea sa de prejudiciu in dosar, nu vrea sa dea declaratii si cere incetarea procesului sau in acest caz. Avocatul ei a explicat ca acest lucru nu inseamna insa ca clienta sa isi recunoaste vinovatia.

 

În timp ce Dragnea da declarații pentru prima oara in fata magistratilor, de afara strabat pana in sala scandările protestatarilor: "Hoții!", "La puscarie!" sau "PSD, ciuma rosie!".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22