Fosta șefă a DGASPC îl acuză pe Dragnea că a cunoscut situația celor două angajate fictiv

Redactia | 21.03.2018

După șapte ore de audieri Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că cercetarea judecatorească în cazul "Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman" este finalizată. Judecatorii au stabilit termenul pentru pledoariile finale pentru 25 aprilie, ora 13:00.

Pe aceeași temă

 

 

Înalta Curte a decis în premieră pentru un dosar de corupție să facă o confruntare, deoarece declarațiile lui Liviu Dragnea sunt în contradicție cu Floarea Alesu, director DGASPC Teleorman în perioada când au fost angajate fictiv cele două persoane care lucrau de fapt pentru PSD.

 

"Au fost contradicții intre declaratiile date de cei doi inculpati", a precizat presedintele completului de judecata, petru a explica decizia pentru a face o confruntare între cei doi coinculpați.

 

Iată cum s-a desfășurat confruntarea dintre Liviu Dragnea și Floarea Alesu:

 

Înalta Curte: Cunoașteți persoana cu care sunteți confruntată și funcția acesteia în perioada 2006-2012?

 

Floarea Alesu: Da. Este domnul Liviu Dragnea, la perioada respectivă era președinte al Consiliului Județean Teleroman și președinte PSD Teleorman.

 

Liviu Dragnea: Da. Este doamna Alesu Floarea, care ocupa la vremea respectiva functia de director executiv la DGASPC Teleorman.

 

Înalta Curte: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastra in calitate de director executiv la DGASPC Teleorman inculpatul Liviu Dragnea in vederea mentinerii in functii a Adrianei Botorgeanu si a Anisiei Stoica?

 

Floarea Alesu: Liviu Dragnea direct si personal mi-a cerut intr-o discutie sa le mentin pe functile respective in cadrul DGASPC Teleorman pe cele doua persoane pana cand le va rezolva problema. Am facut acest lucru cand i-am adus la cunostita inculpatului situatia celor doua, se intampla in 2008, cand la randul meu am fost infomata de sefa Persoanlului.

 

De fata la aceasta discutie, intre mine si Liviu Dragnea, nu a mai fost prezenta nicio persoana. Aceasta discutie a avut loc in cabinetul de presedinte al CJ Teleorman al lui Liviu Dragnea. Incepand cu 2009, pana in 2010, am mai avut si alte discutii cu Liviu Dragnea, tot in legatura cu situatia celor doua. De fiecare data imi spunea ca se va rezolva, sa am rabdare.

 

Ultimul raspuns pe care mi l-a dat a fost "sa-i pun la munca pe ceilalti angajati, care erau in numar de 800, ca sunt destui si stau degeaba". Au fost 3-4 discutii pe holul de la sala de sedinta de pe holul CJ, imediat ce se termina sedinta, inainte de a tine dumnealui conferinta de presa. Nu pot indica o persoana care sa confirme aceste intalniri si obiectul discutiilor legat de cele doua persoane.

 

Inalta Curte: Ati avut discutii la initiativa Floarei Alesu cu privire la situatia Adrianei Botorogeanu si Anisiei Stoica?

 

Liviu Dragnea: Categoric nu. Nu am avut nicio intalnire sau discutie de genul celor care a facut trimitere Floarea Alesu. In legatura cu holul de la iesirea CJ, acel hol era cam cat este spatiul acesta de aici. (Dragnea intinde bratele si arata cam care era dimensiunea holului - n.red.) Acolo era o aglomeratie infernala, erau foarte multe persoane. Acolo nu exista un loc in care cineva putea sa vorbeasca fara ca cineva sa nu auda. Nu se poate purta o discutie de genul celor afirmate de Alesu Floarea. Eu nu ieseam din sala dupa terminarea sedintei CJ Teleorman. Acolo era un balamuc, era o aglomeratie ca in tramvai. Acolo se fuma, erau 70-80 de persoane de obicei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22