Ghinea(USR), despre scrisoarea ”isterică” trimisă de Dăncilă lui Juncker: Nu o să reușiți!

Redactia | 22.03.2018

Gestul premierului Viorica Dăncilă de a trimite o scrisoare președintelui CE, Jean Claude Junker este aspru criticată de deputatul USR Cristian Ghinea, care scrie că premierul României „frizează absurdul” când spune că „se impune” ridicarea MCV.

Pe aceeași temă

 

 

Deputatul Cristian Ghinea consideră gestul premierului Viorica Dăncilă de a trimite o scrisoare prin care cere explicații cu privire la mecanismul MCV, despre care spune că este o „imixtiune gravă în sistemul de justiuție”, face rău României.

 

Postarea lui Cristian Ghinea pe Facebook:

 

„Doamna Dăncilă ori habar nu are ce e MCV, ori…

 

Premierul României, cu nonșalanță care frizează absurdul, anunță Comisia Europeană că “se impune” ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

 

Dacă aș avea câte un euro pentru fiecare politician român care se îmbățoșează anti-MCV eram bogat. De fapt, se îmbățoșează dar fac pe invers decat așa cum noi, ca țară, am promis că facem.

 

 

În caz că nu a citit ultimul raport MCV, publicat la finalul anului trecut, acesta nu sună prea bine: “Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017.”

 

Doamnă Dăncilă, dacă vreți să ridicați MCV, e foarte simplu - întăriți independența justiției, luptați cu corupția, inclusiv cu cea de la cel mai înalt nivel. Știu, vă e greu, sunteți de la PSD. Dar vă asigur, cu scrisori isterice trimise președintelui Comisiei, nu o să reușiți.

 

Ba dimpotrivă.”, scrie Ghinea, pe Facebook.

 

Premierul Viroica Dăncilă cere, în scrisoarea transmisă lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de la acel moment, Mona Pivniceru, şi care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului, inclusiv solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22