Iohannis la Consiliul European: Deocamdată Brexit-ul arată bine pentru noi

Fara Autor | 22.03.2018

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European unde se discută teme de interes major: relația cu Turcia, poziția UE față de Moscova, stadiul negocierilor privind Brexitul și impunerea de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu.

Pe aceeași temă

 

 

"Avem politica de tarife la otel si aluminiu, care sunt in continuare in discutie, se pare ca avem ceva sanse de negociere cu SUA. Avem, de asemenea, discutii despre relatia Uniunii cu Turcia, e pe agenda pregatirea unui summit pentru luna viitoare", a spus presedintele.

 

Fără a intra în detalii, președintele a spus că până în prezent, în ceea ce privește Brexit, din perspectiva României, evoluția negocierilor este pozitivă.


In ceea ce priveste politica fata de Kremlin, in contextul tensiunilor dintre Europa si Moscova dupa otravirea fostului spion rus in Marea Britanie, presedintele Romaniei a amanat raspunsul, pentru dupa incheierea discutiilor de la Bruxelles.



Intrebat direct daca impartaseste punctul de vedere al Marii Britanii, potrivit caruia Rusia ar fi vinovata pentru atacul cu Noviciok, Iohannis a precizat ca acest lucru va fi discutat in cadrul reuniunii.

 

Miercuri, Administrația Prezidențială comunica că „vor fi incluse si subiecte legate de ocupare, crestere si competitivitate, axate pe Piata Interna a Uniunii Europene, Piata Unica Digitala, Uniunea Pietelor de Capital, Uniunea Energiei, Semestrul European, Pilonul European al drepturilor sociale si Pachetul de echitate sociala. Impozitarea, inclusiv in domeniul digital, va fi, de asemenea, luata in discutie".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22