Franța: împușcături și luare de ostatici la un supermarket. Atacul, revendicat de Daesh

Dora Vulcan | 23.03.2018

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din Trebes, în sudul Franței. De asemenea, un polițist a fost împușcat în Carcassonne, la 15 minute distanță cu mașina. Momentan nu este clar dacă există o legătură între cele două evenimente.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE  Bilanț provizoriu: Ministerul de interne a confirmat informațiile furnizate de mass-media, anunțând că doi oameni au fost omorâți.

 

„Din nefericire numărul morților ar putea crește, alte trei peroane sunt rănite, una în stare foarte gravă. Operațiunea este în desfășurare”, a declarat reprezentantul jandarmeriei, pentru Le Monde.

 

O mașină a fost găsită în parcare și identificată ca aparținând unui azilant marocan cunoscut forțelor de securitate DGSI. Dar nu este încă confirmat cu certitudine dacă acesta este și autorul celor două atentate.

 

UPDATE - Bărbatul care a luat mai mulți ostatici în supermarket este acum singur cu un agent de poliție, iar toți ostaticii au fost eliberați, scrie Reuters, citând televiziunea BFM.

 

Referitor la această situație, comandantul Jandarmeriei, Jean-Valery Lettermann, a spus că "situația nu este stabilă", în timp ce se deplasa la fața locului. "Din păcate, ne așteptam să găsim și alte victime", a declarat Lettermann, pentru Le Monde.

 

UPDATE - Bărbatul care a luat mai mulți ostatici în supermarket este acum singur cu un agent de poliție, iar toți ostaticii au fost eliberați, scrie Reuters, citând televiziunea BFM. Referitor la această situație, comandantul Jandarmeriei, Jean-Valery Lettermann, a spus că "situația nu este stabilă", în timp ce se deplasa la fața locului. "Din păcate, ne așteptam să găsim și alte victime", a declarat Lettermann, pentru Le Monde.

 

UPDATE - Una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici. Măcelarul supermarketului ar fi fost ucis, potrivit publicației La Depeche.

 

UPDATE - Autorul atacului terorist este înarmat, are asupra sa mai multe grenade și spune că vrea să răzbune Siria, conform presei franceze. La momentul în care a intrat în magazin, bărbatul a strigat „Allahu Ahbar”.

 

 INFORMAȚIA  INIȚIALĂ - Un bărbat s-a baricadat într-un supermarket „Super U” din Trèbes (Aude) și a deschis focul în direcția unui agent CRS care a fost rănit, transmite Sputnik France. Bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului. La fața locului, a fost stabilit un perimetru de securitate. Autoritățile încearcă să-l convingă pe bărbat să-i lase pe ostatici să plece.   

Această luare de ostatici ar fi fost deja revendicată de gruparea teroristă DAESH.

 O vastă operațiune a poliției este în curs de desfășurare în Trèbes, din cauza unui schimb de focuri urmat de luare de ostatici la un supermarket din oraș.

 

 

 

Anunțul Poliției făcut pe Twitter

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22