Criza imunoglobulinei continuă, în ciuda asigurărilor date de oficiali

Redactia | 26.03.2018

Imunoglobulina comandată prin Mecanismul European de Protecție Civilă nu a sosit încă, afirmă asociațiile de pacienți, anunță HotNews.ro, cu toate că exista promisiunea livrării încă de săptămâna trecută a 10.000 de doze.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pe 16 martie, că „săptămâna viitoare va veni în ţară imunoglobulina pe care am achiziţionat-o prin Mecanismul de Protecţie Civilă, plus că vor mai veni încă câteva mii de fiole de la distribuitori care au întins o mână României. Acele zece mii de doze plus câteva mii de doze de la distribuitori.”

 

De asemenea, Sorina Pintea afirma, pe 12 martie, într-o conferință de presă la sediul Ministerului, că problema imunoglobulinelor "s-a rezolvat parțial", urmând ca "în maximum două săptămâni" să intre în țară 10.000 de doze de imunoglobulină din Austria. "Spun maxim pentru a avea o marjă de siguranță", spunea atunci Sorina Pintea.

 

Sorina Pintea a precizat atunci că Austria, Italia și Statele Unite ale Americii s-au oferit să ofere ajutor României după ce țara noastră activase, cu o săptămână mai devreme, mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei, din cauză ca medicamentul lipsește de pe piața de mai bine de jumătate de an.

 

Ministrul Sănătății a mai precizat atunci că, după cele 10.000 de doze din Austria (echivalentul a 50 de kilograme), urmează să mai ajungă in Romania încă 100 de kilograme de imunoglobulină, din Italia și Statele Unite.

 

"Ceea ce am cerut și urmează să primim ajunge pentru următoarele 2-3 luni", spunea atunci Sorina Pintea.

 

Întrebată de jurnaliști, pe data de 12 martie, și ce se va întâmpla dacă în următoarele două săptămâni apare vreo urgență, până ca primele 10.000 de doze să intre in țară, Sorina Pintea a răspuns că "îmi este greu să vă răspund la această întrebare".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22