Dragnea:Modificarea Constituției privind familia, după aprobarea noii Legi a Referndumului

Redactia | 26.03.2018

Preşedintele PSD le-s pus jurnaliştilor că a discutat cu colegii social-democraţi despre modificarea Legii Referendumului şi că odată ce aceasta va trece de cele două Camere şi va fi promulgată, se vor începe demersurile pentru revizuirea Constituţiei.

Pe aceeași temă

„Am discutat despre modificarea Legii Referendumului, sperăm să se adopte modificările în Senat şi să ajungă la Camera Deputaţilor, urmând ca aici, în sesiune de urgenţă să o adoptăm şi să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă şi va fi publicată în MO vom decide să se continue procedura în senat pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea referendumului”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

 

Liviu Dragnea a spus la finalul Biroului Permanent Naţional la PSD că pe lângă demersurile pentru modificarea Constituției este nevoie și de o lege privind parteneriatul civil, iar ”motivul meu nu este teama de eventuale proteste”, ci pentru că ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.

 

”În același timp vreau sa reiterez, nu putem să nu analizam si situatia unei minoritati din România, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil, l-am rugat pe Victor Negresu să poarte discuții cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o forma legislativă să se reglementeze aceasta situație”, a subliniat Dragnea.

 

„Conform graficului va fi referendum pentru familie. (...) Din toate calculele, in luna mai ar urma sa fie referendumul pentru familie", a spus Stanescu, intrebat daca referendumul va fi organizat in primavara acestui an. a declarat inaintea sedintei BPN al PSD vicepresedintele partidului Paul Stanescu.

 

Camera Deputatilor a adoptat in mai 2017 initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

 

Initiativa cetateneasca a fost depusa, in Parlament, de Coalitia pentru Familie si a strans 3 milioane de semnaturi de sustinere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22