​Serbia vrea avizul Comisiei de la Veneția înainte de modificările la legile justiției

Redactia | 27.03.2018

Ministrul sârb al Justiției Nela Kuborovici a declarat cu ocazia întâlnirii cu Tudorel Toader că modificările din domeniul justiției vor fi avizate de Comisia de la Veneția înainte de a fi aplicate în practică.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni, cu ministrul Justiției din Serbia, Nela Kuburovic, cu care a discutat despre cooperarea celor doua ministere și sprijinirea Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeana.

 

Kuburovic a menționat ca și în Serbia au loc modificări legislative în domeniul justiției, dar a precizat ca acestea nu vor fi adoptate fără avizul pozitiv al Comisiei de la Veneția.

 

La sediul Ministerului Justitiei din Serbia a avut loc, luni, intrevederea ministrului justitiei, Tudorel Toader, cu Nela Kubovic, ministrul justitiei din Serbia.

 

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Ministerului Justitiei, in cadrul intrevederii s-au purtat discutii privitoare la intensificarea cooperarii dintre cele doua ministere de justitie si continuarea parcursului european al Serbiei.

 

Ministrul Justitiei din Romania a precizat faptul ca Romania sprijina cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justitiei, in special in cadrul capitolelor de negociere 23 si 24.

 

"Ministrul Nela Kuburovic a precizat ca in Serbia o tema de actualitate este reprezentata de interesul in procesul de redactare a amendamentelor constitutionale in domeniul justitiei, acesta aflandu-se in derulare. De asemenea, doamna Nela Kuburovic a adaugat ca se lucreaza si la armonizarea Proiectului de text al amendamentelor la Constitutia Serbiei cu propunerile si sugestiile din cadrul dezbaterii publice care s-a finalizat la data de 8 martie a.c., iar ulterior, dupa armonizare, proiectul va fi inaintat Comisiei de la Venetia pentru avizare. Ministrul justitiei din Serbia a mentionat ca Ministerul Justitiei nu va intra in procedura de adoptare, fara avizul pozitiv al acestei institutii", se arata in comunicat.

 

Totodata, Tudorel Toader s-a intalnit cu Vesna Ilic Prelic, presedintele Curtii Constitutionale a Serbiei.

 

"In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte privitoare la modificarile de rang constitutional in perspectiva aderarii Serbiei la Uniunea Europeana (UE), precum si colaborarea in domeniul juridic avand in vedere negocierile privind aderarea la UE, context in care, ministrul justitiei, Tudorel Toader, a mentionat faptul ca tara noastra isi ofera sprijinul in acest parcurs, avand in vedere experienta de peste 10 ani a Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene", se mai arata in document.

 

De asemenea, alte subiecte abordate in cadrul intrevederii au vizat domeniul justitiei, reprezentand serviciul de interes public de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale si de asigurare a increderii cetatenilor in actul de justitie, interpretarea in aplicarea legii si interpretarea in procesul de asigurare a conformitatii cu Constitutia, precum si perspectiva Romaniei de asigurare a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2019.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22