Nicuşor Dan, evacuat de agenții de pază de la Primăria Capitalei: voi face plângere penală

Dora Vulcan | 28.03.2018

Deputatul Nicuşor Dan a fost dat afară, miercuri, din sala de şedinţe a Consiliului General a Municipiului Bucureşti, fiind acuzat că a întrerupt şedinţa, în momentul în cae a vrut să ia cuvântul pe un proiect.

Pe aceeași temă

 

 

 

Preşedintele şedinţei CGMB Orlando Culea le-a cerut, miercuri, agenților să-l dea afară din sala de şedinţe pe deputatul Nicuşor Dan.

 

După ce-a fost dat afară, Nicuşor Dan a declarat că va face plângere penală împotriva peşedintelui de şedinţă, Orlando Culea.

 

'Ei au spus că am tulburat probabil, aşa au interpretat dumnealor, mersul şedinţei, am luat cuvântul fără ca preşedintele să-mi dea cuvântul. Eu m-am prevalat de dreptul pe care legea mi-l permite, articolul 52 din Legea administraţiei publice locale'. El a afirmat că legislaţia prevede că deputaţii şi senatorii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu.

 

'Există un articol din Legea administraţiei publice locale care spune că deputaţii şi senatorii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu local, judeţean sau general şi să ia cuvântul când doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură, am venit să iau cuvântul aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB, ROF-ul, este mai important decât legea, ceea ce e o aberaţie juridică (...) venisem să vorbesc despre proiectul Berzei-Buzeşti', a spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

 

Acesta a precizat că este a doua plângere penală îndreptată împotriva preşedintelui de şedinţă, prima fiind făcută după ce, în urmă cu patru sau cinci şedinţe CGMB, a venit la o şedinţă a Consiliului General iar preşedintele de şedinţă i-a interzis să participe.

 

Deputatul a spus că se transferă de la Primăria Municipiului Bucureşti către Administraţia Străzilor lucrarea Berzei-Buzeşti, care nu a fost recepţionată de PMB, pentru că, din cauza numeroaselor nelegalităţi, nu există un proces verbal de recepţie.

 

'Ca să existe un proces verbal de recepţie trebuie să vină Inspectoratul de Stat în Construcţii, să constate că lucrarea e conformă cu autorizaţia de construire. Acolo, din cauză că totul a fost ilegal, instanţele au anulat şi PUZ-ul, şi toate autorizaţiile de construire, deci Berzei-Buzeşti, în momentul de faţă, nu are autorizaţie de construire valabilă şi niciun proces verbal de recepţie conform legii. Am vrut să atrag atenţia consilierilor generali să nu facă aceeaşi greşeală pe chestiunea Căii Călăraşilor, pentru că în urmă cu două şedinţe au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea Căii Călăraşilor, asta înseamnă exact ce s-a întâmplat pe Berzei, o demolare a ţesutului istoric pe o parte sau pe alta a Căii Călăraşilor', a explicat Nicuşor Dan.

 

Potrivit lui, există doar un proces verbal că acest bulevard se pune în funcţiune. 'Există doar un proces verbal cu care Primăria a venit în toate procesele pe care le-am avut cu ei, care spune că acest bulevard se pune în funcţiune, nu se recepţionează, se pune în funcţiune, adică se deschide traficul şi e un proces verbal din ianuarie 2014, moment când deja autorizaţiile de construire erau anulate', a spus Nicuşor Dan.

 

 

Marius Coaje, consilier primar general, a subliniat că s-a făcut recepţia lucrărilor. 'Am în faţă un proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor semnat (...) de către o comisie din care fac parte reprezentanţi ai mai multor instituţii. E semnat fără observaţii', a arătat Marius Coaje. Întrebat de jurnalişti dacă lucrarea e în garanţie, el a menţionat că este vorba de circa 10 ani.

 

'Nu ştiu să vă spun lucrul ăsta, cred că sunt undeva la 10 ani garanţia (...), garanţie de bună execuţie înseamnă că privind vicii ascunse şi tot ce ar fi lucrat acolo şi s-ar fi deteriorat noi putem să le cerem constructorilor să remedieze, iar în caz contrar putem să ne folosim de garanţia pe care am oprit-o şi să efectuăm aceste lucrări pe garanţia lor cu alte companii', a declarat Coaje.

 

Chestionat de presă referitor la declaraţia lui Nicuşor Dan că planul de urbanism zonal şi autorizaţiile de construire la Buzeşti-Berzei sunt anulate în instanţă, consilierul primarului a spus că PMB nu a fost înştiinţată de acest lucru.

 

CGMB a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în administrare către Administraţia Străzilor, ADP sector 1 şi RATB a obiectivului de investiţii 'Străpungere Buzeşti-Berzei'.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22