Anchetă la Curtea de Apel Ploiești cu privire la documentele de extrădare a lui Ghiță

Dora Vulcan | 28.03.2018

La Curtea de Apel Ploieşti este în desfăşurare o cercetare administrativă, în legătură cu transmiterea către Ministerul Justiţiei a documentelor suplimentare solicitate de autorităţile din Serbia pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Curtea de Apel Ploiești a fost sesizată de Ministerul Justiţiei pe 27 februarie în vederea furnizării de informaţii suplimentare solicitate de autorităţile sârbe. Pe 2 aprilie, Tribunalul Prahova a comunicat spre ştiinţă Curţii de Apel Ploieşti informaţiile solicitate, transmite instanța într-un comunicat remis Agerpres.

 

"Urmare acestei sesizări, la data de 05.03.2018 judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a formulat răspuns, care a fost înaintat Ministerului de Justiţie, prin fax, la aceeaşi dată. În continuare, la data de 07.03.2018, Ministerul Justiţiei, prin fax, a solicitat relaţii suplimentare. Adresa de răspuns a fost întocmită de judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi la aceeaşi dată (...) a fost transmisă prin fax către Ministerul Justiţiei", se precizează în punctul de vedere al Curţii de Apel Ploieşti.

 

 

"Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către Ministrul Justiţiei, la data de 21.03.2018, formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta", se mai menţionează în documentul citat.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a acuzat miercuri o întârziere în transmiterea unora dintre documentele solicitate de la Curtea de Apel Ploieşti.

 

"Am solicitat Curţii de Apel, cum cere procedura de extrădare, documentele în original. Dacă ni le-a trimis în copie pe 7 martie, în original ni le-a trimis pe 21 martie 2018. În aceeaşi zi, 21 martie, au fost transmise prin curierat rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia şi avem dovada primirii la ministerul din Serbia pe 23 martie. (...) Cel mult puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni", se spune în comunicatul MJ.

 

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că informaţiile suplimentare solicitate pentru soluţionarea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă au fost transmise autorităţilor sârbe în cursul lunii martie.

 

Ministerului Justiţiei preciza că în materia extrădării, deşi corespondenţa este transmisă între autorităţile centrale, respectiv cele două ministere de justiţie, documentele trebuie înaintate de către ministerul justiţiei din statul solicitat către instanţa competentă pentru a decide asupra extrădării.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22