Ghinea: Rovana Plumb va fi țap ispășitor pentru pierderea a 1 mld. euro

Redactia | 31.03.2018

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene din Guvernul Cioloș a scris pe Facebook că România va pierde aproape un miliard de euro din fondurile alocate de UE, pentru că nu au fost folosite la timp, și Rovana Plumb va fi găsită țap ispășitor.

Pe aceeași temă

 

 

"Anul acesta, din cauza incompetenței în formă continuată a miniștrilor PSD, România va pierde aproape un miliard de euro din fondurile europene alocate, prin procedura de decommitment. Adică UE ne va lua banii de proiecte pe care n-am fost in stare sa-i cheltuim in patru ani. Si acesta este doar inceputul dezastrului.

 

Sunt semnale clare dinspre Bruxelles ca ni se vor suspenda in curand cateva Programe Operationale. Alte sute de milioane. Am avertizat asupra acestui lucru la inceputul anului, in raportul meu privind situatia fondurilor europene in 2017 sub conducerea PSD", avertizeaza Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

 

"Viorica Dancila e nervoasa pentru ca toate astea i se vor sparge ei in cap si ar vrea sa scape de Rovana Plumb. Cele doua preferate ale lui Dragnea sunt la cutite si se pregatesc sa dea vina una pe alta. As zice sa luam popcorn pentru ca va fi spectaculos, dar adevarul este ca ratam sansa de dezvoltare cu bani europeni. Pacat!", transmite deputatul USR.

 

Totodată, el mai susține că oficiali din departamentul antifraudă OLAF se află la Ministerul Fondurilor Europene.

 

"La MFE lumea e agitata zilele acestea de cu totul altceva - o vizita a inspectorilor Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) ", a precizat Ghinea.

 

Într-un comunicat de presă, MFE dezminte categoric că o echipă a OLAF s-ar afla în aceste zile la București.

 

"Cu privire la informatiile aparute in spatiul public referitoare la un presupus control al inspectorilor OLAF in institutia noastra, Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca nicio delegatie a Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) nu s-a aflat recent si nu se afla in MFE pentru controale. Orice misiune a institutiilor europene in Romania este intotdeauna comunicata public de MFE, in acord cu principiul transparentei", se arata intr-un comunicat de presa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22