Olguța Vasilescu:Iohannis vrea să deturneze atenția de la scandalul protocoalelor SRI–DNA

Redactia | 03.04.2018

„Discuţiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au nicio legătură cu comunicatul de presă remis, ceea ce mă face să cred că a fost scris înainte”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena3.

Pe aceeași temă

 

 

Olguța Vasilescu îl contrazice pe președintele Klaus Iohannis care arată în comunicatul transmis după întâlnire că le-a atras atenția că Legea salarizării „se află în contradicție cu principiile egalității si predictibilității” și că toate modificările ulterioare adoptate de Guvern au dus și la scăderi în cazul veniturilor anumitor categorii și a anulat inclusiv caracterul unitar al intenției legislative.

 

Ministrul Muncii a mai spus că s-a respectat şi principiul egalităţii, şi principiul predictibilităţii în legea salarizării. (...) „Cheltuielile cu salarizarea au crescut şi au însemnat majorări cuprinse între 10 şi 50%. Aş vrea să mai spun că întoarcerea sarcinii fiscale a fost acoperită de majorarea de 25% de la 1 ianuarie 2018 acordată întregului sistem bugetar. (...) Nu ni s-a reproşat faptul că legea nu duce la egalizare între diversele tipuri de bugetari pentru că i-am fi explicat", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu într-un interviu la Antena 3.

 

Olguța Vasilescu mai spune că prin acest demers, Iohannis ar încerca să deturneze atenţia de la scandalul iscat în urma desecretizării protocoalelor încheiate de SRI.

 

Întrebată dacă Iohannis ar vrea, astfel, să o apere pe Laura Codruţa Kovesi, ministrul Muncii a spus: "Nu ştiu, dar cu certitudine a schimbat agenda zilei vorbind despre o lege care a fost adoptată şi care îşi produce efectele începând cu 1 iulie. Nu era nimic necunoscut pentru nimeni, cu atât mai mult pentru Administraţia Prezidenţială, care a promulgat această lege."

 

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă s-a arătat „uimită” de comunicatul emis de Administrația Prezidențială pe care îl consideră incorect. Ea s-a declarat de acord cu afirmațiile ministrului Muncii, care ar fi cele conforme cu adevărul.

 

Premierul Viorica Dăncilă i-a mai cerut președintelui Iohannis să dea publicității stenogramele discuțiilor, care s-ar fi purtat într-o atmosferă amicală, după cum le caracteriza Olguța Vasilescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22