Profesorii, lăsați fără bani de Paști: Dăncilă să își asume ce nu poate pune în practică

Fara Autor | 04.04.2018

Federația Sindicatelor din Învățământ (FSLI) solicită Guvernului să rezolve problema plății salariilor profesorilor care nu își vor primi banii in avans înaintea sărbătorilor, iar premierul Dăncilă să nu mai dea declarații pe care nu le mai pune în practică.

Pe aceeași temă

 

 

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant spune ca este cert ca premierul Viorica Dancila "una spune si alta face, fara sa cunoasca situatia reala din invatamant", sindicalistii facand referire la declaratiile acesteia potrivit carora salariile bugetarilor vor fi platite in aceasta saptamana, inainte de Paste.

 

"Din pacate, angajatii din invatamant, care sunt cea mai mare categorie socio-profesionala din sistemul bugetar, nu vor primi in avans salariile aferente lunii martie, in aceasta saptamana. In aceste conditii, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant solicita Executivului sa aplice toate masurile de care dispune pentru a rezolva problema aparuta in cazul angajatilor din sistemul de invatamant, astfel incat acestia sa nu fie discriminati in comparatie cu alte categorii bugetare", afirma FSLI.

 

Presedintele FSLI, Simion Hancescu, spune ca este "o lovitura puternica" data cadrelor didactice care, in baza celor promise de catre premierul Viorica Dancila, asteptau sa primeasca salariile in avans, inaintea sarbatorilor.

 

"Oamenii asteapta acesti bani, mai ales ca nu vorbim despre o categorie profesionala cu salarii foarte mari. Din contra, iar fiecare trebuie sa aiba posibilitatea sa puna cate ceva pe masa de Paste. Guvernul trebuie sa inteleaga faptul ca a creat asteptari in randul oamenilor. Pentru neplata salariilor in avans, asa cum s-a spus, colegii nostri nu pot sa primeasca drept scuza modificarile necesare care au fost realizate in EDUSAL, in ultima perioada. Executivul trebuie sa se implice serios pentru a gasi o solutie", a declarat presedintele FSLI.

 

Pentru angajatii din educatie plata salariilor se face in mod normal in ziua de 14 a lunii.

 

Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti, ca salariile bugetarilor vor fi virate saptamana aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioada foarte mare pana cand se va incasa urmatoarea pensie.

 

Doar o parte dintre bugetari vor primi salariile inainte de Paste, potrivit ordinului semnat de ministrul Finantelor si publicat in Monitorul Oficial, printre acestia neregasindu-se angajatii din invatamant sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne. Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, ca "multi nu si-au manifestat interesul" pentru plata salariilor inaintea sarbatorilor, precizand ca lista publicata deja nu mai poate fi modificata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22