SUA sancționează oficiali guvernamentali și oligarhi ruși pentru „activități maligne”

Dora Vulcan | 07.04.2018

Statele Unite au sancționat 24 de ruși, inclusiv oligarhi și oficiali guvernamentali, și 14 grupuri sub acuzația că au participat la "atacurile" Rusiei împotriva "democrațiilor occidentale", transmit Reuters și AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Șapte oligarhi prezentați ca apropiați ai Kremlinului, cât și 17 responsabili guvernamentali fac parte dintre persoanele sancționate. ”Guvernul Rusiei se angajează într-o serie de activități maligne în întreaga lume, continuând să ocupe Crimeea și să incite la violență în estul Ucrainei, furnizând regimului Assad material și armament pentru a-și bombarda civilii, încercând să submineze democrațiile occidentale, și activități cibernetice malițioase", a declarat secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, citat de Hotnews.ro. 

 

Printre cei sancționați figurează Oleg Deripaska, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, Igor Rotenberg, Viktor Vekselberg şi Kirill Şamalov, actori importanţi în sectorul energetic, şi Suleiman Kerimov, miliardar şi senator, au anunţat responsabili americani, potrivit AFP.

 

 

 

Exportatorul rus de stat de arme Rosoboronexport a declarat vineri că sancțiunile S.U.A. împotriva acestuia vizează scoaterea Rusiei de pe piața globală a armelor.

 

"Aceasta este o concurență neloială în cea mai pură formă", a declarat purtătorul de cuvânt al Rosoboronexport vineri pentru Reuters.

 

Totodată, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Deni Manturov, a declarat că toate companiile de stat sancționate de SUA vor primi sprijin guvernamental adițional.

 

Manturov a mai spus ca acele companii care au refuzat să coopereze cu firmele incluse pe lista de sancțiuni vor fi pedepsite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22