Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CubeYou, suspendată de Facebook pentru tehnici similare cu ale Cambridge Analytica
Dora Vulcan - - - -
2018-04-09
Actualitate Interna
0

Facebook Inc. a suspendat o altă firmă de date după ce au apărut dovezi că aceasta a manipulat informațiile despre utilizatori.

 

 

 

Gigantul social media spune că a suspendat Cubeyou în așteptarea unei investigații, scrie sme.com.my.

 

 

Facebook a pierdut a pierdut deja miliarde după ce un avertizor a dezvăluit luna trecută că firma politică Cambridge Analytica a abuzat de datele consumatorilor.  

 

 

Gigantul social media a declarat că a suspendat Cubeyou în așteptarea unei investigații. CNBC a raportat că firma de analiză a datelor a manipulat datele utilizatorilor, pe care le-a colectat prin intermediul chestionarelor destinate cercetării academice și care, în realitatea, au fost împărtășite în scopul comercizalizării lor. 

 

” (...) am suspendat Cubeyou de pe Facebook în perioada investigațiilor”, a anunțat Ime Archibong, vicepreședinte al parteneriatelor de produse de la Facebook, în Menlo Park, într-o declarație trimisă prin e-mail. 

 

Mark Zuckerberg este de așteptat să depună mărturie în fața Congresului săptămâna aceasta.

 

Facebook a pierdut a pierdut miliarde de dolari după ce un avertizor a dezvăluit luna trecută că firma de consultanță politică Cambridge Analytica a abuzat de datele a circa 87 de milioane de utilizatori ai Facebook.  

 

Facebook a luat decizia de a suspenda Cubeyou după ce CNBC a contactat compania și a pus-o în fața dovezilor de manipulare a datelor. 

 

Site-ul Cubeyou are peste 10 milioane de membri care contribuie cu opinii, interese și trăsături ale consumatorilor din întreaga SUA și este utilizat de mai mult de 1500 de marketeri.  

TAGS : sua facebook cubeyou suspendare manipulare date cambridge analytica
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
653
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22