Raed Arafat cere interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice

Redactia | 10.04.2018

Secretarul de Stat Raed Arafat solicită aceleași restricții pentru folosirea în spațiile publice a țigărilor electronice, precum și a dispozitivelor care încălzesc tutunul ca și în cazul țigărilor clasice.

Pe aceeași temă

 

 

De asemenea, el solicită publicitatea pentru aceste dispozitive să se supună acelorași reguli ca cele pentru țigările clasice. Arafat susține că cei care sunt expuși la noxele pe care le degajă aceste dispozitive sunt supuși la aceleași riscuri ca ale fumătorilor pasivi, transmite News.ro

 

El citează un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 - 2015, s-a înregistrat o creştere de 900% a utilizării ţigărilor electronice în licee.

 

În mesajul postat luni pe Facebook, el vorbește despre faptul că țigările electronice și dispozitivele de încălzit tutunul se răspândesc în rândul tinerilor, împotriva afirmațiilor că acestea sunt inofensive și de adresează exclusiv adulților.

 

Mesajul este însoţit de un articol CNN care arată o creştere cu 900% a utilizării ţigărilor electronice în licee.

 

"900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii. Vorbim de ţigările electornice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!", scrie Arafat pe Facebook.

 

Acesta nu este primul mesaj al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne împotriva fumatului. În 21 martie vorbea despre necesitatea ca parlamentarii să iniţieze un proiect legislativ "încât să oprim recrutarea noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii", iar anterior despre interzicerea publicităţii la fumat în locurile publice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22